Η μόνη "λύση" στο θέμα του ονόματος έχει υπογραφή Τσιπρα κι αυτή κρίνεται - Free Sunday
Η μόνη "λύση" στο θέμα του ονόματος έχει υπογραφή Τσιπρα κι αυτή κρίνεται

Η μόνη "λύση" στο θέμα του ονόματος έχει υπογραφή Τσιπρα κι αυτή κρίνεται

Απειλητικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στη βουλή, όπου απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, είπε ότι πρόταση δυσπιστίας για το όνομα της Μακεδονίας τον διευκολύνει γιατί του δίνει τη δυνατότητα να τα πει όλα.

Το ερώτημα γιατί δεν τα είπε μέχρι τώρα. Διότι ότι θα τα πει όλα, είχε απειλήσει και ο κ.Κοτζιάς αλλά ούτε αυτός είπε τίποτε. Ούτε καν τα Σκόπια δεν υιοθέτησαν το επιχείρημα του ότι η Ελλάδα είχε αναγνωρίσει “μακεδονική γλώσσα” από το 1977.

Ο κ.Τσίπρας λοιπόν είναι αποφασισμένος να αποδείξει ότι αυτός έδωσε λιγότερα από όσα είχαν δώσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ.

Το επιχείρημα είναι καλό, αλλά τον μόνο που ενδιαφέρει είναι ο κ.Ζάεφ. Διότι αν οι κυβερνήσεις της ΝΔ είχαν δώσει και γλώσσα και εθνικότητα και διπλή ονομασία, γιατί δεν τα είχε πάρει ο προκάτοχος του κ.Ζάεφ, ο κ.Γκρούεφσκι; Αυτα ήθελε επισήμως.

Και σε κάθε περίπτωση, μέχρι στιγμής, στα Σκόπια, πολλοί είπαν στον κ.Ζάεφ ότι πήρε λίγα, κανείς όμως δεν είπε ότι παλαιότερα, κάποιοι άλλοι είχαν πάρει περισσότερα.

Όλα αυτά τα κάνει ο κ.Τσίπρας για ένα λόγο. Για να δείξει στο ακροατήριο των ¨μακεδονομάχων”, όπως τους αποκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ΝΔ ήθελε να κάνει ότι κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και να τπους σρέψει εναντίον και των δύο.

Ο κ.Τσιπρας μπορεί να λέει ότι θέλει. Διότι σήμερα δεν κρίνονται προθέσεις. Ακόμη και αν υπήρξαν δεν έχουν καμία σημασία, διότι δεν παρήγαγαν αποτέλεσμα που να δεσμεύει την χώρα. Σήμερα κρίνονται “γραπτές λύσεις”. Και το μόνο σχετικό γραπτό με υπογραφές είναι το δικό του. Αν βέβαια καταφέρει να αποδείξει ότι δικαίως βρίσκεται εκεί η υπογραφή του κι αν καταφέρει να περάσει τη λύση...