Η ματαίωση της γραβάτας - Free Sunday
Η ματαίωση της γραβάτας

Η ματαίωση της γραβάτας

“Φυσικά θα ήμουν πολύ πιο ευτυχισμένος εάν είχαν... κουρέψει 300 δισ. από το χρέος” είπε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Προφανώς δεν απαντούσε σε κανέναν άλλο αλλά στις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει η κυβέρνηση ότι “κάτι” θα προκύψει για την “έξοδο από τα μνημόνια”. Αυτό που για τους ΑΝΕΛ αποτέλεσε λόγο να μην πέσει η κυβέρνηση. Αλλά δεν υπήρξε.

Έφτασαν στο σημείο να χρειαστεί να διαψεύσουν ότι το θέμα του ονόματος, συνδέεται με το χρέος και δεν τους πίστευε κανείς.

Είτε γιατί δεν ήξεραν, είτε γιατί δεν είχαν εκτιμήσει σωστά, στην κυβέρνηση έβαλαν έναν πήχη για το θέμα του χρέους αλλά πέρασαν από κάτω.

Αλλά καλλιεργώντας αισιοδοξία πέτυχαν να περάσουν αλώβητοι την τέταρτη αξιολόγηση και τη συμφωνία με τα Σκόπια. Η προσδοκία για το χρέος ήταν απλώς μοχλός άσκησης πολιτικής και άλλοθι για τους υπάκουους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

“Η κυβέρνηση έχει μεγαλύτερη ευχέρεια να ασκήσει πολιτική”, είπε χθες ο κ.Τσακαλώτος προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Εκείνο που δεν σίγουρα δεν έχει, είναι η ευχέρεια να χρησιμοποιεί την διεθνή θέση της χώρας για παιχνίδια στο εσωτερικό. Η γραβάτα ματαιώθηκε...