Τίποτε δεν κρατάει για πάντα - Free Sunday
Τίποτε δεν κρατάει για πάντα

Τίποτε δεν κρατάει για πάντα

Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε, είπε χθες ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη.

Θα μπορούσε να επικαλεστεί ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, την πολιτική του οποίου για λύση στο όνομα, συνεχίζει ο κ.Τσίπρας κατά την άποψη του Μαξίμου, κυβέρνησε με 152 επί τρία χρόνια.

Αλλά στη συνέχεια με 151 δεν έμεινε παρά μόνο ένα μήνα.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση φυλλορροεί. Είχαν δημιουργήσει ένα συνασπισμό οικονομικών συμφερόντων τον οποίο κατάφερναν να συντηρούν όταν περνούσαν τα μνημόνια και τις αξιολογήσεις τους.

Όμως η υπόθεση του ονόματος των Σκοπίων τους ξεπερνά τους πολιτικούς τους ορίζοντες.

Γιατί το θέμα έχει πολλούς μεγάλους και ισχυρούς παίκτες, σε ένα πολύ σύνθετο περιβάλλον με πολλές γκρίζες αποχρώσεις, ενώ στο μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν μόνο το άσπρο - μαύρο.

Έμπλεξαν. Χωρίς μέχρις στιγμής να έχει γίνει σαφές ποιος ήταν ο επισπεύδων της συμφωνίας με αποτέλεσμα να ακούγονται πολλά τα οποία σηκώνουν περισσότερη σκόνη από όση συγχυση βοηθούν να ερμηνευθει.

Ίσως ο πρωθυπουργός που χρησιμοποίησε τον παραφρασμένο ελληνικό τίτλο της γνωστής ταινίας Die Hard, για να σχολιάσει την παραίτηση να πρέπει να μάθει ότι η σειρά των ταινιών στηρίζεται στα μυθιστορήματα του Ρόντρικ Θορπ με τίτλο “τίποτε δεν κρατάει για πάντα”.