Να σταματήσουμε τον απάνθρωπο "ανθρωπισμό" των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη Μόρια - Free Sunday
Να σταματήσουμε τον απάνθρωπο "ανθρωπισμό" των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη Μόρια

Να σταματήσουμε τον απάνθρωπο "ανθρωπισμό" των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη Μόρια

Η πρόθεση του πρωθυπουργού να αποδεχτεί την ιδέα μιας διμερούς συμφωνίας με την Γερμανία για την επιστροφή μεταναστών, οι οποίοι μέσω Ελλάδας πέρασαν στην Γερμανία χωρίς σωστά ταξιδιωτικά έγγραφα αποτελεί συνέχεια μίας πραγματικά άθλιας πολιτικής.

Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα απέδειξε στην παγκόσμια κοινότητα τις ανθρωπιστικές διαθέσεις του λαού της.

Όμως αρκει μια ματιά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι χιλιάδες άνθρωποι στη Μόρια και στους άλλους καταυλισμούς των νησιών πρώτης υποδοχής για να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα ότι οι συνθήκες ζωής που εξασφαλίζει η Ελλάδα σε αυτούς, που υποτίθεται ότι προστατεύει, είναι τουλάχιστον άθλιες.

Ο ανθρωπισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αποδείχτηκε εξαιρετικά απάνθρωπος. Η συγκέντρωση 7.000 ανθρώπων στην Μόρια, δεν είναι πράξη ανθρωπισμού. Είναι ένας βαθύς και απάνθρωπος πολιτικός κυνισμός που δεν νοιάζεται για τους ανθρώπους αλλά για την οικονομία του προσφυγικού προβλήματος. Δηλαδή για τα ευρωπαϊκά κονδύλια τα οποία ρέουν για να εξασφαλίζουν τα προς το ζην σε όλους όσους έχουν στοιβαχτεί εκεί. Και μαζί και σε εκείνους που αποτελούν το μηχανισμό της διοικητικής υποστήριξης της ζωής στη Μόρια και στους άλλους καταυλισμούς.

Η ανεπαρκέστατη λειτουργία της υπηρεσίας ασύλου που 2,5 χρόνια μετά τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας δεν καταφέρνει να εξετάζει τις αιτήσεις πριν περάσουν χρόνος, δεν είναι γραφειοκρατική αβελτηρία. Είναι επιλογή!

Και πάνω σε αυτό τι χάος, ο κ.Τσίπρας χθες προσφέρθηκε να φέρει κι άλλους, όχι γιατί τους νοιάζεται, αλλά γιατί φροντίζει για τον επόμενο στρατό των “αλληλέγγυων” που θα οικοδομήσει με ευρωπαϊκά κονδύλια μπροστά στις ελληνικές κάλπες.

Μετά και τη χθεσινή απόφαση των 28, είναι βέβαιο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Μόριας δεν θα πάρουν ποτέ ταξιδιωτικά έγγραφα για να συνεχίσουν το ταξίδι στην Ευρώπη.

Η απελευθέρωση και η επαναπροώθηση τους είναι ανθρωπιστικό καθήκον!