Το Μαξίμου προσπαθεί να κάνει τον Τσίπρα πρωθυπουργό - Free Sunday
Το Μαξίμου προσπαθεί να κάνει τον Τσίπρα πρωθυπουργό

Το Μαξίμου προσπαθεί να κάνει τον Τσίπρα πρωθυπουργό

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου στη διαπίστωση ότι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κόμμα είναι ο επικεφαλής του.

Ο κ. Τσίπρας χάνει όχι μόνο από τον κύριο αντίπαλο του στην πρωθυπουργική ικανότητα, αλλά και σε δημοφιλία από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η εικόνα του δε σε πολλές περιπτώσεις είναι χειρότερη και από αυτήν του κόμματος του. Και μάλιστα ενώ είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός, ο οποίος έχει περίπου το ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει για να προωθήσει τις πολιτικές του επιλογές, με ελάχιστη εσωκομματική αντιπολίτευση.

Τον τελευταίο καιρό γίνεται μια εναγώνια προσπάθεια να αναδειχθεί το πρωθυπουργικό προφίλ του κ.Τσίπρα, και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.

Αυτό έχει δύο πυλώνες:

Από την μία την ανύψωση του κ. Τσίπρα, τις περισσότερες φορές με αστεία επιχειρήματα, όπως το νόμπελ ειρήνης για τη συμφωνία με τα Σκόπια, ή η επικές ασκήσεις αυτοπεποίθησης του τύπου “όσο είμαι εγώ πρωθυπουργός” για τον ΦΠΑ στα νησιά. Φιλότιμη προσπάθεια, αλλά πρέπει να το έχει.

Από την άλλη η προσπάθεια ηθικής καταβαράθρωσης του κ. Μητσοτάκη με το νέο κύκλο σκανδάλων τύπου “Novartis” τα οποία θα έχουν την ίδια στόχευση με τα προηγούμενα. Εξίσου φιλότιμη προσπάθεια, αλλά μάλλον δεν κατάλαβαν τίποτε από τις προηγούμενες

Ουσιαστικά προσπαθούν να πλήξουν το προφίλ του κ. Μητσοτάκη.

Η ηττοπάθεια στο Μαξίμου έχει φτάσει στο σημείο να έχει πειστεί ο πρωθυπουργός ότι μπορεί να νικήσει μόνο εφόσον δεν έχει αντίπαλο στις εκλογές...

Αλλά αυτό είναι άλλο πολίτευμα...