Άλλος υπογράφει, άλλος πληρώνει... - Free Sunday
Άλλος υπογράφει, άλλος πληρώνει...

Άλλος υπογράφει, άλλος πληρώνει...

H υπόθεση με τα εμπορικά σήματα, η οποία ανέκυψε μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, αποδεικνύει πόσο πρόχειρη ήταν η συμφωνία.

Διότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς που παρουσίασε χθες ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, περίπου 4.000 ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να σπεύσουν να κατοχυρώσουν τον όρο Μακεδονία στην επωνυμία ή την εταιρική τους ταυτότητα με την ευρωπαϊκή κατοχύρωση να κοστίζει 2.000 ευρώ και την παγκόσμια περίπου 8.000. Ένας πρόχειρος υπολογισμός ανεβάζει το κόστος αυτής της διαδικασίας σε 50 εκ. ευρώ.

Το ζήτημα είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πρέπει να σπεύσουν, λειτουργούν μόνοι τους και με βάση το ένστικτό τους και τις συμβουλές των συλλογικών τους φορέων.

Όσο και αν ψάξει κανείς, δεν πρόκειται να βρει μία αναφορά, μια παρέμβαση, μία διευκρίνιση από την κυβέρνηση για το τι πρέπει να κάνουν με βάση τη ...εξαιρετική, μοναδική, καταπληκτική και ανεπανάληπτη κατά τον κ.Κοτζιά συμφωνία του, η οποία προβλέπει μια επιτροπή η οποία θα συζητήσει το θέμα των σημάτων.

Η αδιαφορία της κυβέρνησης για τις επιπτώσεις από τις πράξεις της είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Δεν τους απασχολούν τέτοιες λεπτομέρειες...