Ο Μόσχοβος στην παρανομία; - Free Sunday
Ο Μόσχοβος στην παρανομία;

Ο Μόσχοβος στην παρανομία;

Τις τελευταίες ημέρες, μετά δηλαδή από την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, στόματα δείχνουν να ανοίγουν στην Ελλάδα.

Από ένα “παλιννοστήσαντα” επιχειρηματία που διακινούσε χρήμα, μέχρι τον CEO μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας, πολλοί είχαν κάτι παραπάνω από παραδοσιακούς και όχι πάντοτε εμφανείς δεσμούς με τη Μόσχα. Μπροστά τους ο Ιβάν Σαββίδης μοιάζει να είναι εξαιρετικά ξεκάθαρη περίπτωση που ποτέ δεν έκρυψε τους δεσμούς του.

Δεν ήταν περιθωριακοί γραφικοί τύποι του πολιτικού περιθωρίου. Πιο πολύ θεσμικοί decision ή opinion makers ήταν οι περισσότεροι με ιδιαίτερο κύρος και παραδοσιακή επιρροή στην ελληνική κοινή γνώμη.

Μοιάζει ωσάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ οδηγεί την χώρα σε μία μεταπολίτευση με αλλαγή γεωπολιτικών προσανατολισμών που είναι δύσκολο να γίνουν κατανοητοί.

Διότι αυτοί οι μηχανισμοί της ρωσικής επιρροής στην Ελλάδα ήταν σαν στο σπίτι τους και ήξεραν τις περισσότερες γωνιές θεσμικής λειτουργίας του ελληνικού διοικητικού οικοδομήματος, του κυβερνώντος κόμματος συμπεριλαμβανομένου.

Μπορεί η κυβέρνηση Τσίπρα να ανταπεξέλθει σε αυτό το βάρος και να το διαχειριστεί; Στα 3,5 χρόνια τους δεν έδειξαν να κατέχουν το σπορ...

Διότι εδώ το θέμα δεν είναι απλά η κυβέρνηση, είναι η εξουσία και η κυρία Μπαζιάνα έχει διαβεβαιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την έχει πάρει...