Ο ανώτερος κύριος Τζανακόπουλος... - Free Sunday
Ο ανώτερος κύριος Τζανακόπουλος...

Ο ανώτερος κύριος Τζανακόπουλος...

Μία επίδειξη ανωτερότητας και ευθύνης έκανε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Το τελευταίο που με απασχολεί είναι η επικοινωνιακή αποτίμηση της τραγωδίας», είπε ο κ.Τζανακόπουλος.

Θα μπορούσε να γίνει δεκτή με ικανοποίηση η δήλωση, αν ο κ.Τζανακόπουλος δεν είχε τα καθήκοντα της επικοινωνίας για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Αν τον υπουργό της Επικοινωνίας δεν τον ενδιαφέρει η επικοινωνία, τον Υπουργό Άμυνας δεν τον ενδιαφέρει η άμυνα και τον Υπουργό Χωροταξίας, δεν τον ενδιαφέρουν τα αυθαίρετα, προφανώς παύει να έχει αξία η κυβέρνηση και μετατρέπεται σε group therapy.

Προφανώς, ο κ.Τζανακόπουλος έχει μία άλλη άποψη για την επικοινωνία: Ότι επικοινωνία είναι η καλύτερη για την κυβέρνηση παρουσίαση της πραγματικότητας.

Και γι' αυτό άλλωστε δεν τον ενδιαφέρει η επικοινωνιακή αποτίμηση. Προτιμά να βγαίνει και να ανακοινώνει τα δυσάρεστα στις 2:30 το βράδυ, όταν κανείς δεν βλέπει τηλεόραση.

Αλλά μιας και δεν τον απασχολεί η επικοινωνία, μήπως θα μπορούσε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι δεν τον απασχολούσε και εκείνο το μοιραίο βράδυ, στο οποίο συνάδελφοι του λένε ότι συντόνιζε το κυβερνητικό έργο της κατάσβεσης και της πρωθυπουργικής παρουσίας;

Διότι το ότι στη σύσκεψη στο Λαύριο ο κ.Τζανακόπουλος δεν καθόταν -ως συνήθως- δίπλα στον πρωθυπουργό, επικοινώνησε ένα μήνυμα. Σοβιετικού τύπου. Τότε που το ρεπορτάζ πατούσε πάνω στους συμβολισμούς της δημόσιας παρουσίας της ηγεσίας.

Σε κάθε περίπτωση να τον απασχολεί τον κ.Τζανακόπουλο η επικοινωνία.

Αυτή είναι η δουλειά του. Αν δεν περνάει καλά τα μηνύματα, αυτός θα καταγγέλλει τον ΣΚΑΙ, αλλά οι τηλεθεατές ΣΚΑΙ θα βλέπουν. Διότι οι πολίτες προτιμούν πάντοτε την διάχυση της πληροφορίας από τον έλεγχό της...

Αυτό που προσπάθησε ανεπιτυχώς να κάνει ο κ.Παππάς πριν εξοριστεί από το Μαξίμου...