Ένα επικοινωνιακό και πολιτικό βατερλό - Free Sunday
Ένα επικοινωνιακό και πολιτικό βατερλό

Ένα επικοινωνιακό και πολιτικό βατερλό

“Το τελευταίο που με απασχολεί είναι η επικοινωνιακή αποτίμηση της τραγωδίας”, έλεγε στις 8 Αυγούστου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η άμεση ερμηνεία ήταν ότι δεν έλεγε αλήθεια. Διότι αν έλεγε αλήθεια, έπρεπε να είχε φύγει αμέσως. Διότι η δουλειά του στην κυβέρνηση είναι η επικοινωνιακή αποτίμηση.

Χθες μάθαμε ότι έλεγε αλήθεια. Δεν τον ένοιαζε η επικοινωνιακή αποτίμηση της τραγωδίας, διότι είχε ήδη εξελιχθεί σε επικοινωνιακό βατερλό. Και προσπαθούσε να αποσείσει τις ευθύνες που του αναλογούσαν.

Διότι την 1η Αυγούστου, το Μαξίμου είχε δώσει κάποιες κατευθύνσεις στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Με βασική να συνδυάζουν την πυρκαγιά με τη γενική πολιτική κατάσταση.

Αν και το Μαξίμου με 12 ώρες καθυστέρηση, διέψευσε ότι υπήρξε τέτοιο SMS, οι εξελίξεις και ο τρόπος διαχείρισης των πολιτικών συνεπειών της πυρκαγιάς, συντηρεί πολλές αμφιβολίες για το κατά πόσο το SMS δεν είχε σταλεί:

Ας τις δούμε αναλυτικά μία- μία και πως εφαρμόστηκαν:

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ:Σε αντίθεση με την κατάσταση που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, η κατάσταση στο Μάτι εξομαλύνεται και το γενικότερο κλίμα βελτιώνεται.

ΕΦΑΡΜΟΓΉ: Για αυτό κάναμε εμπάργκο στον ΣΚΑΙ που δεν συμμεριζόταν αυτή μας την άποψη

ΚΑΤΕΥΘΥΣΗ: Όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής και στήριξης των πληγέντων, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς προβλήματα.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Και ευκαιρίας δοθείσης προσπαθήσαμε να αυξήσουμε τις αμοιβές των στελεχών των ΔΕΚΟ και να μειώσουμε τις οφειλές των πανεπιστημιακών που κάνουν ελεύθερο επάγγελμα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Η βασική αιτία της καταστροφής στο Μάτι είναι τα αυθαίρετα. Γι’ αυτό και η «επιχείρηση μπουλντόζα» πρέπει να στηριχθεί από όλους.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Για αυτό ο Υπουργός Σπίρτζης κατάγγειλε τα αυθαίρετα στο Μάτι, τα οποία πριν λίγα χρόνια προέτρεπε τους πολίτες στο Μάτι να κάνουν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Σπίρτζης.

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ:Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Για αυτό άλλωστε στο Λαύριο είπε ότι ανέλαβε περισσότερες ευθύνες από όσες του αναλογούν

ΚΑΤΕΘΥΝΣΗ: Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, να λέτε ότι ο κ. Τσίπρας δεν τον έχει αποκλείσει και ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται παραιτήσεις αρμοδίων.

ΕΦΑΡΜΟΓΉ: Ναι, παραιτήθηκε ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και ανέλαβε ένας άλλος και μία μέρα μετά καταργήθηκε η Γραμματεία, αλλά αυτός που ανέλαβε εξακολουθεί να είναι γραμματέας

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Όλοι είναι απέναντί μας. Η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ενωση Κεντρώων. Μόνο ο Σταύρος μάς στηρίζει.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Ο Ιδανικός κανόνας για να εκτίθενται οι φίλοι μας

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Οι εκλογές δεν έχουν χαθεί και μπορούν να κερδηθούν. Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν ότι οι εκλογές έχουν χαθεί

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της.

ΕΦΑΡΜΟΦΗ: Πάνος Καμμένος: Θα ρίξουμε την κυβέρνηση όταν έλθει η συμφωνία

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Αν σας λένε αυτά που λέει ο Αδωνις, να λέτε ότι ο Αδωνις θα κάτσει στο σκαμνί

ΕΦΑΡΜΟΓΉ: Μηνύσεις εναντίον των πολιτικών υπευθύνων για την πυρκαγια, καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ:Θα πάρουμε την αναβολή της μείωσης στις συντάξεις

ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Την οποία ψηφίσαμε δύο φορές διότι τη μία δεν μας πίστευαν...

Όντως με τέτοια αποτελέσματα από την επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας, είναι πραγματικά άνευ οιασδήποτε σημασίας η επικοινωνιακή αποτίμηση της. Και ο Ναπολέων την αποτίμηση του Βατερλό, στην Αγία Ελένη, την έκανε...

Και δεν ήξερε αν κάποιος από τους δικούς του, είχε δώσει στους εχθρούς το σημείωμα με τις κατευθύνσεις που τους είχε στείλει εν όψει της μάχης...