Ανόητα παιχνίδια με τον πιεσμένο Ερντογάν - Free Sunday
Ανόητα παιχνίδια με τον πιεσμένο Ερντογάν

Ανόητα παιχνίδια με τον πιεσμένο Ερντογάν

Ενθουσιασμό για καλύτερες προοπτικές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προκάλεσε στο κυβερνητικό επιτελείο, η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα οποία είχε πει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, λίγες ώρες πριν την αποφυλάκιση των δυο, δηλαδή ότι η Ελλάδα προκαλεί την ένταση στο Αιγαίο, ο ενθουσιασμός είναι ακατανόητος.

Όπως επίσης και διάφορες σχέσεις με την Τουρκία, χωρίς βαθιά ανάλυση, στην κατάσταση που είναι η χώρα, δηλαδή σε μία βαθιά οικονομική κρίση, η οποία έχει αποσταθεροποιήσει τον πρόεδρο Ερντογάν.

Όσο δε ο κ.Ερντογάν θα θέλει να απαντάει στην οικονομική κρίση πολιτικά, προσπαθώντας να ξυπνήσει στον λαό του εθνικιστικά χαρακτηριστικά, η ελληνοτουρκική σχέση θα είναι εξαιρετικά ευάλωτη.

Και θα γίνεται ανισομερώς πιο ευάλωτη για την Ελλάδα, όσο η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μέσα απο το πρίσμα της ψήφου της μειονότητας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να “πουλήσει” τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο εσωτερικό, χωρίς σχέδιο για τις ίδιες τις σχέσεις με την Τουρκία και χωρίς ανάλυση της πραγματικής κατάστασης της γειτονικής χώρας σήμερα.

Ο Έρντογαν παίζει τώρα για την πολιτική του επιβίωση.