Οκτώ ύποπτοι, οι έξι με απόφαση απέλασης από την χώρα... - Free Sunday
Οκτώ ύποπτοι, οι έξι με απόφαση απέλασης από την χώρα...

Οκτώ ύποπτοι, οι έξι με απόφαση απέλασης από την χώρα...

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από την αστυνομία, οι έξι από τους δέκα που προσήχθησαν για την υπόθεση της ληστείας στου Φιλοπάππου η οποία κατέληξε στον θάνατο ενός 25χρονου νέου, είχαν αποφάσεις διοικητικής απέλασης σε βάρος τους.

Δηλαδή δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στην χώρα. Αλλά βρίσκονταν και μάλλον δεν τους δημιουργούσε πολλά προβλήματα αυτό. Το μεροκάματο από τις ληστείες είναι μάλλον πιο εύκολο από το να βγάζεις άδεια εργασίας.

Το πρόβλημα δεν είναι μονάχα ελληνικό. Το ίδιο ακριβώς είχε πει και κυρία Μέρκελ προχθές, στην Δρέσδη.

«Οι επαναπατρισμοί παραμένουν μείζον πρόβλημα», είπε η καγκελάριος, αναφερόμενη σε όσους βρίσκονται στη Γερμανία, ενώ έχει απορριφθεί η αίτηση τους για άσυλο και προανήγγειλε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα βοηθήσει τις τοπικές κυβερνήσεις να επεξεργάζονται ταχύτερα τα αναγκαία έγγραφα ώστε να διευκολύνονται οι επαναπατρισμοί.

Όμως ενώ για την κυρία Μέρκελ, ήταν παραδοχή, για τις δικές μας αστυνομικές αρχές, μάλλον ήταν αδιάφορο, άνευ σημασίας, καθημερινό γεγονός.

Το ξέρουν αλλά δεν ξέρουν πως να το αντιμετωπίσουν. Έχουν σχέδιο σαν αυτό της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση πυρκαγιών στο Μάτι, που θεώρησε ότι δεν έπρεπε να πάρει υπόψη της τα αυθαίρετα, διότι είναι αυθαίρετα.

Προφανώς και οι έξι που ήταν με απόφαση διοικητικής απέλασης, όταν δεν αναγνωρίστηκαν από την κοπέλα που ήταν μαζί με τον νέο που έχασε τη ζωή του, αφέθηκαν ελεύθεροι να συνεχίσουν να διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα.

Ή μήπως εστάλησαν στις πατρίδες τους;