Τότε που ο Τσίπρας θα είναι 86... - Free Sunday
Τότε που ο Τσίπρας θα είναι 86...

Τότε που ο Τσίπρας θα είναι 86...

Κάποια στιγμή επί Σημίτη, είχε εμφανιστεί ο τότε πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον τότε Υπουργό Οικονομικών, και επέδειξε στο πλήθος ένα ομόλογο. Ήμασταν στο 1996 και η χώρα μόλις είχε αποπληρώσει ένα ομόλογο του 1916.

Αυτοί που το είχαν εκδώσει και είχαν χρεώσει περίπου τρεις ολόκληρες γενιές, δεν ήταν εκεί. Δεν θα μπορούσαν να είναι εκεί.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και το 2060. Κάποιος Σημίτης του τότε, συνοδευόμενος από έναν Χριστοδουλάκη του τότε, ίσως πασιχαρής θα επιδεικνύει το ηλεκτρονικό ομόλογο από το τρίτο μνημόνιο που θα εξοφλείται τότε.

Αυτοί που το έχουν εκδώσει το 2015, δεν θα είναι εκεί. Ο σημερινός πρωθυπουργός, καλά να είναι στην υγεία του θα είναι 86. Λογικά εκτός ενεργού πολιτικής.

Στο μεταξύ η χώρα θα έχει υποστεί πολλά. Άλλοι δανείστηκαν, άλλοι θα έχουν ξεπληρώσει. Και αυτοί που το επέτυχαν αυτό, πανηγυρίζουν διότι μετακύλησαν το βάρος της δικής τους ευημερίας στα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Στα παιδιά και τα εγγόνια μας!

Αίσιον και ευτυχές το 2060. Διότι μέχρι τότε θα πληρώνουμε, μετά καλά να είμαστε να χαρούμε. Αν στο μεταξύ δεν έχουμε χρεοκοπήσει ξανά...