Η αντιμεταναστευτική τάση στην Ευρώπη ενισχύεται και βάζει προκλήσεις - Free Sunday
Η αντιμεταναστευτική τάση στην Ευρώπη ενισχύεται και βάζει προκλήσεις
Ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι αριστερά και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, δεξιά

Η αντιμεταναστευτική τάση στην Ευρώπη ενισχύεται και βάζει προκλήσεις

Συνάντηση στο Μιλάνο έχουν σήμερα ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος είναι και Υπουργός Εσωτερικών με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Το ότι στην Ευρώπη έχει δημιουργηθεί ένας πολιτικός άξονας με κεντρικό θέμα την αντίθεση στη μετανάστευση, δεν αποτελεί πρόσφατη εξέλιξη.

Το ότι αυτές οι δυνάμεις όμως είναι πλέον σε κυβερνήσεις σειράς ευρωπαϊκών χωρών, είναι μία καθοριστική για το μέλλον της Ευρώπης εξέλιξη.

Το σημαντικό όμως είναι ότι σε αυτές τις χώρες προστέθηκε η Ιταλία, η οποία είναι μεγάλο και σημαντικό μέγεθος στην Ένωση.

Αυτήν την αντιμεταναστευτική τάση στην ευρωπαϊκή κοινωνία, είναι αδύνατο να την αγνοήσει κανείς.

Όπως είναι και αδύνατο να την αντιμετωπίσει απλουστευτικά και αφοριστικά, όπως συνήθως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας, την ακροδεξιά στροφή της Ευρώπης, χωρίς βέβαια να κατονομάζει κανέναν ως ακροδεξιό. Αν κάποιος θεωρήσει ως φιλική στη μετανάστευση στάση, το να διαβιούν οι άνθρωποι σε συνθήκες, όπως αυτές στα κέντρα υποδοχής στα νησιά του Αιγαίου.

Σε λίγους μήνες, η Ευρώπη έχει εκλογές, από τις οποίες, στις οποίες η στάση απέναντι στη μετανάστευση δείχνει -τουλάχιστπον προς το παρόν- ότι θα αποτελέσει αυτή κυρίαρχο θέμα με αποτέλεσμα αυτή η τάση να ενδέχεται μονοθεματικά να αναδειχθεί σε κυρίαρχη στην Ευρώπη. Άλλωστε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, είπε ότι στόχος του είναι η πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις πρέπει να έχουν σαφείς θέσεις, άποψη και πρόγραμμα, χωρίς ωραιοποιήσεις και χάιδεμα αυτιών.

Είναι βέβαιο ότι ο Όρμπαν, δεν είναι πλέον μόνος...