Ο χρόνος που θα ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει εκλογές, δεν θα υπάρξει ποτέ! - Free Sunday
Ο χρόνος που θα ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει εκλογές, δεν θα υπάρξει ποτέ!

Ο χρόνος που θα ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει εκλογές, δεν θα υπάρξει ποτέ!

κλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο!

Και γιατί να γίνουν τον Οκτώβριο;

Αμ πότε να γίνουν;

Να γίνουν τον Μάιο!

Και γιατί να γίνουν τον Μάιο;

Αμ πότε να γίνουν;

Είναι προφανές ότι αυτό το γαϊτανάκι της εκλογολογίας δεν βγάζει πουθενά. Διότι η βάση στην οποία στηρίζεται είναι η άποψη που συμμερίζονται όλοι, σύμφωνα με την οποία, ο Τσίπρας θα κάνει εκλογές, όποτε πιστεύει ότι τον βολεύει περισσότερο.

Όμως αυτό ταιριάζει στον κ.Τσίπρα, αλλά δεν ταιριάζει στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Η κυβέρνηση έχει ορισμένα σοβαρά ζητήματα να αντιμετωπίσει: Στην οικονομία τα πράγματα δεν πάνε καλά, ενώ στην κοινωνία στερείται ενός σοβαρού ιμάντα μεταβίβασης των απόψεων της στην κοινωνία.

Οι βουλευτές που μέχρι τώρα ήταν χρήσιμοι γιατί ήταν σιωπηλοί και υπάκουοι, πρέπει να γίνουν ενθουσιώδεις υποστηρικτές του κυβερνητικού έργου. Όχι στην ασφάλεια των μέσων ενημέρωσης, αλλά στους δρόμους και στα καφενεία. Αλλά εκεί κανένας δεν δείχνει διαθέσιμος να το κάνει. Είναι αμφίβολο αν κανείς πιστεύει ότι υπάρχει ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και ελάχιστοι θεωρούν πολύ πιθανό ότι θα επανεκλεγούν.

Η μείωση των συντάξεων έχει μετατρέψει την προεκλογική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ σε μονοκαλλιέργεια. Και το ενδεχόμενο ανατροπής της σε μείζονα ενίσχυση της κυβέρνησης. Ουσιαστικά δηλαδή έχει μετατρέψει τους δανειστές σε κριτές που γύρουν την πλάστιγγα υπέρ της κυβέρνησης ή υπέρ της αντιπολίτευσης.

Δεν θα το κάνουν. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι και να ανασταλεί η μείωση των συντάξεων, δεν θα γίνει με τρόπο που να το εκμεταλλευθεί εκλογικά η κυβέρνηση.

Ο χρόνος που θα ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει εκλογές δεν θα υπάρχει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μείνει όσο αντέχει.

Όσο μπορεί να αντέξει στο εξαιρετικά δυσμενές κλίμα που η ίδια έχει δημιουργήσει...

Η πρωτοβουλία δεν είναι πια στα χέρια τους