Όλοι και όλα για τον Ζάεφ! - Free Sunday
Όλοι και όλα για τον Ζάεφ!

Όλοι και όλα για τον Ζάεφ!

Ήταν τον Ιούνιο του 2018, την εποχή της υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών, που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωνε ότι η Ελλάδα δεν πήρε κανένα αντάλλαγμα για τη συμφωνία. Δεν τον πίστεψε κανείς. Άλλωστε η αξιοπιστία δεν είναι το μεγάλο …ατού αυτής της κυβέρνησης.

Τρεις μήνες μετά η διαβεβαίωση, ο κ.Τζανακόπουλος επιβεβαιώνεται πλήρως: Η Ελλάδα δεν έχει πάρει στο μεταξύ κανένα αντάλλαγμα.

Αντίθετα, τις τελευταίες ημέρες στα Σκόπια γίνεται παρέλαση: Την Τετάρτη πήγε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, την Πέμπτη έστειλε μήνυμα ο Τραμπ, την Παρασκευή πάει ο πρωθυπουργός της Αυστρίας, αύριο Σάββατο, η Μέρκελ.

Η απόφαση της Δύσης να στηρίξει τον Ζάεφ είναι προφανής. Της Δύσης συνολικά --και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Το διακύβευμα δεν είναι απλώς η συμφωνία των Πρεσπών, δεν είναι απλώς η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, είναι η εκδίωξη των Ρώσων από τα Βαλκάνια, η οποία θα επιτευχθεί, αν επιτύχει ο Ζάεφ.

Κι όλα δείχνουν σαν η αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών να ήταν απλώς η ελληνική συνεισφορά στην αλλαγή της γεωστρατηγικής ισορροπίας στα Βαλκάνια.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ λειτούργησε ως ένας συνεπής ΝΑΤΟϊκός εταίρος, που έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο για την διεύρυνση της Συμμαχίας και την αποπομπή του εχθρού από τα Βαλκάνια.

Και όχι μόνο χωρίς ανταλλάγματα, που είπε ο κ.Τζανακόπουλος, αλλά στο ισοζύγιο των διμερών σχέσεων η ΔΕΗ …έδωσε και πέντε εκατομμύρια ευρώ στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του κ.Ζάεφ.

Όσο πλησιάζει η 1η Ιανουαρίου, το ενδεχόμενο να δοθεί η μείωση των συντάξεων ως αντάλλαγμα για τη συμφωνία των Πρεσπών, απομακρύνεται.

Ανταλλάγματα για την Ελλάδα, ως χώρα δεν υπήρξαν.