Το Μαξίμου ξεκίνησε την επιχείρηση "τρικλοποδιές στον Ευκλείδη" - Free Sunday
Το Μαξίμου ξεκίνησε την επιχείρηση "τρικλοποδιές στον Ευκλείδη"

Το Μαξίμου ξεκίνησε την επιχείρηση "τρικλοποδιές στον Ευκλείδη"

Μία μεγάλη συζήτηση έγινε προχθές αναφορικά με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ, το οποίο εμφάνιζε τους “θεσμούς” να έχουν συμφωνήσει σε ανατροπή της μείωσης των συντάξεων. Πρακτικά ήταν τόσο γελοίο,που θύμισε εκείνη τη στιγμή μετά από τη δεύτερη αξιολόγηση που ο πρωθυπουργός κατέβηκε στους δημοσιογράφους, λίγο πριν την ψηφοφορία στη βουλή και απείλησε ότι θα φορέσει γραβλατα, διότι ρύθμισαν το χρέος. Και μετά ήλθαν βροχή οι διαψεύσεις.

Μπορεί το τηλεγράφημα και η προσπάθεια να γελοία, προφανώς όμως εξυπηρετούσε κάποιο στόχο. Πολλές εικασίες έγιναν για αυτόν τον στόχο του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το Μαξίμου δηλαδή, περίπου υιοθέτησε το τηλεγράφημα λες και το είχε γράψει ο ίδιος το κείμενο και το συνέδεσε με τη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι της φταίει το ΑΠΕ.

Από τη μία λοιπόν ήταν η κυβέρνηση και από την άλλοι όσοι διέψευσαν το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος, όσοι δηλαδή αναφέρονταν σε αυτό.

Οι “θεσμοί” το αγνόησαν παντελώς στην ανακοίνωση τους πριν φύγουν από την Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το διέψευσε, τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Διάφοροι αξιωματούχοι το διέψευσαν στο Reuters.

Το διέψευσε όμως και ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου προφανώς δεν είναι αφελείς να περιμένουν ότι θα εκθέσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τους θεσμούς και γενικώς τη συζήτηση της ανατροπής της μείωσης των συντάξεων με μία γελοία διαρροή στο ΑΠΕ.

Ο μόνος από όλους όσους υποχρεώθηκαν να διαψεύσουν το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος, ο οποίος είναι ευάλωτος προς έκθεση στην ελληνική κοινή γνώμη για το θέμα των συντάξεων, είναι ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος λίγη ώρα αφότου εφυγε η τρόικα, ενημέρωσε με non paper ότι είχε θέσει το θέμα των συντάξεων αλλά δεν πήρε απάντηση.