Κι αν οι αγορές δεν τρομάξουν που ανέλαβε τις τράπεζες ο κυρ-Αλέκος; - Free Sunday
Κι αν οι αγορές δεν τρομάξουν που ανέλαβε τις τράπεζες ο κυρ-Αλέκος;

Κι αν οι αγορές δεν τρομάξουν που ανέλαβε τις τράπεζες ο κυρ-Αλέκος;

Όπως προκύπτει από τη χθεσινή διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, όταν οι αγορές διαφωνούν με την πραγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το χειρότερο για τις αγορές.

«Οι πιέσεις που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές δεν αντιστοιχούν στα θεμελιώδη μεγέθη των τραπεζών», διέρρευσε το γραφείο Tύπου του πρωθυπουργού.

Για εσωτερική κατανάλωση...

Εκτός αν στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι οι αγορές δε γνώριζαν αυτά που παραθέτει η κυβέρνηση στη διαρροή της και σήμερα πλέον το κλίμα θα αλλάξει.

Αλλά, αν όλα αυτά οφείλονται στο ότι οι αγορές δεν παρακολουθούν τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου, τότε γιατί προαναγγέλθηκαν παρεμβάσεις με στόχο την «περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων και την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών, που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα»;

Πρακτικά το Μέγαρο Μαξίμου από τη μία αυτοδιαψεύδεται ως συνήθως και από την άλλη ομολογεί  ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι κυρίως πολιτικό.

Τους είχαν προειδοποιήσει ότι οι αγορές θα είναι πιο αυστηρές από την εποπτεία των θεσμών. Νόμισαν ότι αγορές είναι μόνο τα δεκαετή ομόλογα, που δεν θα χρειαστεί να εκδώσουν και ότι θα είναι αρκετή η αφαίρεση της αρμοδιότητας του τραπεζικού συστήματος από τον Δραγασάκη και η ανάθεσή της στον Φλαμπουράρη, για να καθησυχάσουν τις αγορές.

Στην κυβέρνηση προσπαθούν να ερμηνεύσουν  την συνθετότητα της παγκόσμιας οικονομίας με τη γνωστή ΣΥΡΙΖΑϊκή αφέλεια.

Αυτήν την αφέλεια πληρώνει η χώρα.