Η τρικλοποδιά Κοτζιά στον Τσίπρα και στην χώρα - Free Sunday
Η τρικλοποδιά Κοτζιά στον Τσίπρα και στην χώρα

Η τρικλοποδιά Κοτζιά στον Τσίπρα και στην χώρα

Προφανώς «η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα όποτε και όπως η ίδια κρίνει», όπως είπε χθες ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Γεννηματάς.

Όμως η τουρκική αντίδραση και η επαναφορά του casus belli, δεν έγινε εκεί και ως έτυχε, επειδή, ο Τούρκος Υπουργός εξωτερικών ξύπνησε έτσι ή αλλιώς, το πρωί της Δευτέρας.

Η αντίδραση της Τουρκίας προήλθε από την σαφή αναφορά του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος παραδίδοντας το Υπουργείο, στον πρωθυπουργό, είπε σαφώς ότι είναι “υπερήφανος και για τα δύο Προεδρικά Διατάγματα τα οποία είναι έτοιμα και επεκτίνουν την ζώνη της χώρας στα 12 μίλια".

Η αναφορά του κ.Κοτζιά και εδώ και στην Τουρκία και σε όλον τον κόσμο μόνο με ένα τρόπο μπορεί να ερμηνευθεί

Όταν ο Υπουργός δηλώνει υπερήφανος για τα προεδρικά διατάγματα είναι έτοιμα, σημαίνει πρακτικά ότι η Ελλάδα έχει ήδη κρίνει για το πότε και πως θα τα επεκτείνει. Το έχει αποφασίσει

Άρα η δήλωση του κ.Γεννηματά παραπέμπει την επέκταση των χωρικών υδάτων σε ένα αδιευκρίνιστο μέλλον και ουσιαστικά ακυρώνει την χαζοχαρούμενη υπερηφάνεια του κ.Κοτζιά.

Διότι οι κρίσιμες αποφάσεις τέτοιου χαρακτήρα δεν αναγγέλλονται μεταξύ σοβαρού και αστείου. Ούτε μπορούν να χρησιμοποιούνται θέματα που μπορεί να καθορίσουν το μέλλον της χώρας, στο αλισβερίσι των εσωκομματικών τρικλοποδιών των διαφόρων βαρώνων του ΣΥΡΙΖΑ.