Δεν είναι διεθνισμός, είναι ψηφοθηρία! - Free Sunday
Δεν είναι διεθνισμός, είναι ψηφοθηρία!
Η πρέσβης της Ελλάδος στην Αλβανία την ώρα του επεισοδίου ήταν στους Βουλιαράτες μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού και τον πρώην Υπουργό Γ.Σουρλα

Δεν είναι διεθνισμός, είναι ψηφοθηρία!

Στην αρχή είπαν ότι ο χειρισμός των αλβανικών αρχών ήταν απαράδεκτος. Μετά κάλεσαν τον Ράμα να μην πυροδοτήσει κοινωνικά αντανακλαστικά. Μετά έκαναν διάβημα στην πρέσβη της Αλβανίας.

Κι όλα αυτά μέσα σε 24 ώρες.

Τρεις προσεγγίσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών στο ίδιο θέμα μέσα σε 24 ώρες.

Μπορεί κάποιος να πάρει σοβαρά αυτήν την εξωτερική πολιτική με τα τρία πρόσωπα που αλλάζουν μέσα σε λίγες ώρες;

Πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μία εξωτερική πολιτική που σε επίσημη ανακοίνωση το θύμα του

επεισοδίου χαρακτηρίζεται “Έλληνας πολίτης” και μετά από λίγες σειρές “ομογενής”;

Ποιος διαχειρίζεται το συμβάν; Το υπουργείο εξωτερικών που έκανε διάβημα ή ο αρχηγός της αστυνομίας που εμφανίζεται να διαπραγματεύεται με τον Αλβανό ομόλογο του τη συμμετοχή της ΕΛΑΣ στις έρευνες;

Τα ερωτήματα είναι πολλά. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πουθενά στον σχεδιασμό δεν εμπλέκεται η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, η οποία κατά σύμπτωση την ώρα του επεισοδίου ήταν στους Βουλιαράτες. Όπως και η Υπουργός Πολιτισμού.

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται τους διπλωμάτες.

Το βασικό πολιτικό συμπέρασμα όμως είναι ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο να μην ελέγξει τις διμερείς σχέσεις με αποτέλεσμα να πυροδοτηθούν αντιδράσεις και με την Αλβανία και με την Τουρκία, όπως προέκυψαν από τη συμφωνία των Πρεσπών και να χαλάσει το διεθνιστικό αφήγημα των αδελφωμένων λαών που έχει υιοθετήσει αλλά, όπως προκύπτει από τις αντιδράσεις της δεν μπορεί να υπηρετήσει.

Διότι, στον διπλωματικό καθρέφτη, το διεθνιστικό αφήγημα αντανακλάται σε ψήφους, το οποίο είναι ότι την απασχολεί.