Συσπείρωση ΣΥΡΙΖΑ με χορηγία Ιερώνυμου - Free Sunday
Συσπείρωση ΣΥΡΙΖΑ με χορηγία Ιερώνυμου

Συσπείρωση ΣΥΡΙΖΑ με χορηγία Ιερώνυμου

Η υπενθύμιση με την οποία καταλήγει η κυβερνητική ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με την οποία η μισθοδοσία των κληρικών αποτελεί –σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας», εκθέτει βαθύτατα τον αρχιεπίσκοπο.

Διότι αποδεικνύει ότι η αφαίρεση των ιερέων από τους καταλόγους των δημοσίων υπαλλήλων δεν ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης με τον κ.Τσίπρα, αλλά απαίτηση.

Ήταν μία μονομερής απόφαση της κυβέρνησης την οποία διευκόλυνε. Εκουσίως ή ακουσίως έχει ελάχιστη σημασία.

Ο αρχιεπίσκοπος διευκόλυνε τον κ.Τσίπρα να φέρει το θέμα στο προσκήνιο και τώρα ετοιμάζεται να διχάσει την ελληνική κοινωνία αναδεικνύοντας έναν χυδαίο αντικληρικαλισμό. Γιατί να είναι οι κληρικοί δημόσιοι υπάλληλοι;

Ο αρχιεπίσκοπος πρέπει να απαντήσει ποιο από τα 13 υπόλοιπα σημεία του ανακοινωθέντος ήταν το αντάλλαγμα της διαπραγμάτευσης για να συναινέσει στην αφαίρεση της ιδιότητας του δημοσίου υπαλλήλου από τους ιερείς.

Και κυρίως πρέπει να αξιολογήσει την βαρύτητα που είχε για τον κ.Τσίπρα, η παράγραφος 15 του κοινού ανακοινωθέντος σύμφωνα με την οποία “οι παραπάνω δεσμεύσεις των δύο μερών θα ισχύουν υπό την προϋπόθεση τήρησης της Συμφωνίας στο σύνολό της”.

Ο κ.Τσιπρας επέτυχε να διχάσει την εκκλησία, ο κ.Ιερώνυμος απέτυχε να την κρατήσει ενωμένη.