Η εκδίκηση της αλήθειας - Free Sunday
Η εκδίκηση της αλήθειας

Η εκδίκηση της αλήθειας

Στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν πάντοτε κάτι ωραίες ιδέες. Για παράδειγμα κάποιος σκέφτηκε ότι την ημέρα που απεργούν τα μέσα ενημέρωσης, θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να πάει στο Μάτι.

Εξαιρετική ιδέα! Και θα πήγαινε και κανείς δεν θα μάθαινε, διότι δεν θα υπήρχαν οι ενδιάμεσοι μα τα καταγράψουν. Τα μέσα ενημέρωσης.

Όλα πήγαν κατ' ευχήν. Εκτός από το ότι κάποιος έγραψε σε ένα κινητό τη συζήτηση και από εκεί μάθαμε τις απόψεις του πρωθυπουργού περί της σπατάλης.

Δυστυχώς για το κυβερνητικό επιτελείο, πάντα έτσι συμβαίνει. Πάντα βρίσκεται κάποιος ή κάτι να χαλάσει την ωραία ατμόσφαιρα. Όπως στη σύσκεψη το βράδυ της πυρκαγιάς στο Μάτι, το αφελές πηγαίο ενδιαφέρον διαψεύστηκε από τις ώρες των εισαγωγών των θυμάτων στα νοσοκομεία.

Διότι δεν είναι ωραία ατμόσφαιρα. Είναι η σκηνοθεσία μας ωραίας ατμόσφαιρας. Και οι καλύτεροι σκηνοθέτες έχουν κάνει λάθη που έχουν καταστρέψει ταινίες.

Το λάθος δεν είναι που δεν πρόβλεψαν ότι κάποιος θα μπορούσε να καταγράψει τον πρωθυπουργό με κινητό. Αυτό στην επόμενη φορά θα το προβλέψουν και θα απαγορεύουν τα κινητά.

Το πραγματικό λάθος είναι η επιλογή της σκηνοθεσίας ως μόνου δρόμου για την δημιουργία της ωραίας ατμόσφαιρας. Έτσι, ούτε η κανονική ατμόσφαιρα αλλάζει, ούτε η σκηνοθεσία της καινούργιας πείθει.

Ίσως πρέπει να δοκιμάσουν να λένε την αλήθεια, αλλά αυτό τους είναι δύσκολο.