Η απασφάλιση Καμμένου φέρνει τις κάλπες πιο κοντά - Free Sunday
Η απασφάλιση Καμμένου φέρνει τις κάλπες πιο κοντά

Η απασφάλιση Καμμένου φέρνει τις κάλπες πιο κοντά

Η προειδοποίηση του προέδρου της Βουλής προς τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ότι η δημιουργία εντυπώσεων έχει τα όρια της, είναι η πρώτη φάση της νέας φάσης των σχέσεων ανάμεσα στους δύο πρώην κυβερνητικούς εταίρους.

Ο κ.Βουτσης έχει δίκαιο. Προφανώς η δημιουργία εντυπώσεων πρέπει να έχει τα όρια της. Το λάθος του είναι ότι ο κ.Καμμένος δεν έχει όρια. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει και τίποτε να κερδίσει εάν βάλει τον εαυτό του σε όρια. Άλλωστε ποτέ δεν είχε, όχι τώρα που δείχνει να άρχισε να απασφαλίζει.

Η αλλαγή ύφους του κ.Καμμένου σημαίνει πρακτικά ότι η διαπραγμάτευση ανάμεσα στους δυο εταίρους για τους όρους της διάλυσης του μεταξύ γάμου δεν ολοκληρώθηκε εκείνο το κυριακάτικο μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Το κακό είναι ότι δύσκολα μπορεί να ολοκληρωθεί πλέον.

Το ενδεχόμενο να τιθασευτεί ο κ.Καμμένος όσο διαθέτει θεσμικό ρόλο είναι εξαιρετικά απίθανο.

Οι δυνατότητες που έχει η κυβέρνηση να τον εμποδίσει στο σημερινό πολιτικό τοπίο είναι περιορισμένες.

Το ενδεχόμενο να σταματήσει να έχει αυξημένο θεσμικό ρόλο, πχ να σταματήσει το κόμμα του να έχει αναγνωρισμένη απο τον κανονισμό της βουλής κοινοβουλευτική ομάδα, μειώνουν την κοινοβουλευτική παρεμβατικότητα του, αλλά δεν του στερούν την πρόσβαση στη δημοσιότητα.

Ή άλλη εκδοχή είναι να σταματήσει να ηγείται κοινοβουλευτικού κόμματος.

Η απασφάλιση Καμμένου αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση Τσίπρα και φέρνει τις κάλπες πιο κοντά.