Τροφοδότης της Χρυσής Αυγής - Free Sunday
Τροφοδότης της Χρυσής Αυγής

Τροφοδότης της Χρυσής Αυγής

Χθες στην βουλή συγκρούστηκαν δύο απόψεις. Η μία η οποία υποστηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών και μία η οποία θεωρεί τη συμφωνία βλαπτική.

Αυτοί οι οποίοι θεωρούν τη συμφωνία βλαπτική είχαν κάποια επιχειρήματα. Ο κ.Τσίπρας ο οποίος την υπερασπίζεται δεν απάντησε σε αυτά τα επιχειρήματα. Προσπάθησε απλώς να εκθέσει τους αντιπάλους του. Όχι να τους εκθέσει πείθοντας ότι η συμφωνία που υπέγραψε είναι επωφελής για την χώρα αλλά να τους εκθέσει ισχυριζόμενος ότι και αυτοί τις ίδιες απόψεις με αυτόν έχουν.

Δεν υπερασπίστηκε το περιεχόμενο της συμφωνίας του. Περιορίστηκε να την χαρακτηρίσει περίπου ιδανική. Δύσκολο εγχείρημα διότι ενώ ισχυρίστηκε ότι έκανε έναν συμβιβασμό, είπε μόνο τι πήρε αποφεύγοντας να πει τι έδωσε και υπονοώντας ότι έδωσε ότι είχαν δώσει και οι “άλλοι”.

 

Γιαυτό άλλωστε και επανέλαβε ξανά και ξανά ότι το πρόβλημα της ΝΔ, δεν είναι η συμφωνία αλλά αυτός.

 

Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ενδιαφέρεται και για τις ψήφους του Ουράνιου Τόξου, ειδικά με την αναφορά του για τους 70.000 αντάρτες “που δεν τους επετράπη να γυρίσουν στην πατρίδα τους”.

Θα μπορούσε να είναι εύλογο ΣΥΡΙΖΑ να ενδιαφέρεται και για τις 4500 ψήφους που που πήρε το κόμμα στις ευρωεκλογές του 2014, αλλά στις εθνικές εκλογές τις έχει με την υποψηφιότητα του κ.Σέλτσα στην Φλώρινα.

 

Όμως ο πραγματικός στόχος του πρωθυπουργού είναι να στείλει ψηφοφόρους στην Χρυσή Αυγή, ισχυριζόμενος ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι της ίδιας άποψης με αυτόν αλλά το κρύβουν. Άλλωστε για μία φορά ακόμη χθες, τις λέξεις Χρυσή Αυγή δεν τις εκστόμισε.