Ο Σκουρλέτης σε ρόλο Baghdad Bob του Μαδούρο... - Free Sunday
Ο Σκουρλέτης σε ρόλο Baghdad Bob του Μαδούρο...

Ο Σκουρλέτης σε ρόλο Baghdad Bob του Μαδούρο...

Στις 30 Ιανουαρίου, ο Νικολάς Μαδούρο έλεγε σε συνέντευξη του στο πρακτορείο RIA ότι «οι προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα έλαβαν χώρα και αν οι ιμπεριαλιστές επιθυμούν νέες εκλογές, αφήστε τους να περιμένουν έως το 2025».

Μόλις τρεις ημέρες μετά, σε συγκέντρωση οπαδών του στο Καρακάς, ο χρόνος είχε εξαϋλωθεί:

«Η Συντακτική Συνέλευση καλεί σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές για αυτήν τη χρονιά. Τάσσομαι υπέρ αυτής της απόφασης», είπε ο κ.Μαδουρο.

Πρακτικά, όπως θα έλεγε και ο ποιητής, πέρασαν μέρες πολλές μέσα σε λίγη ώρα. Τρία χρόνια κάθε μέρα.

Το ερώτημα δεν είναι πόσο γρήγορα κυλάει ο χρόνος στη Βενεζουέλα.

Ούτε είναι το ερώτημα πότε θα κάνει την επόμενη υποχώρηση ο ηγέτης της μισής Βενεζουέλας.

Το ερώτημα είναι ότι η αδυναμία του Μαδούρο να διατηρηθεί στην εξουσία, φώναζε από μακριά από την πρώτη στιγμή της ανακήρυξης του Γκουαϊδό ως προέδρου.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιζε τον εκπρόσωπο τύπου του κ.Μαδούρο στην Ελλάδα και η κυβέρνηση εκτίθονταν να προσπαθεί να κάνει καθυστέρηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως εξήγησε με ενάργεια ο Γραμματέας της Κ.Ε.του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον νόμιμο Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο».

Δεν καταλάβαιναν ότι έμοιαζαν με τον αλήστου μνήμης Bagdad Bob, τον εκπρόσωπο τύπου του Σαντάμ που προανάγγειλε την συντριβή των απίστων όταν οι αμερικανοί στρατιώτες έπιναν καφέ έξω από το προεδρικό μέγαρο

στη Βαγδάτη;

Αποκλείεται να μην το καταλάβαιναν!

Χθες Σάββατο αργά το βράδυ είπαν ότι «Η Ελλάδα εξ αρχής υποστήριζε τη διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα, μετά την ανάληψη ευρωπαϊκής διπλωματικής πρωτοβουλίας που θα διασφαλίζει τις συνθήκες για την δημοκρατική και δίκαιη διεξαγωγή τους».

Νομίζουν ότι οι αποδέκτες της δήλωσης τους, είχαν ξεχάσει τι είχαν πει.

Αλλά κάνουν λάθος!