Ετερόκλητο μπουλούκι εις άγραν ψήφων - Free Sunday
Ετερόκλητο μπουλούκι εις άγραν ψήφων

Ετερόκλητο μπουλούκι εις άγραν ψήφων

Το πρώτο τμήμα του ψηφοδελτιου που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές είναι ένα αδύνατο ψηφοδέλτιο. 

Όχι γιατί οι άνθρωποι που συμμετέχουν είναι μειωμένης εμβέλειας. Αλλά γιατί είναι απλώς  ΣΥΡΙΖΑ και γιατί δείχνουν τα όρια της επιρροής του στην κοινωνία. Κι αυτά είναι περιορισμένα. 
Απο τους 16, οι τρεις είναι οι ενέργεια ευρωβουλευτες, οι δύο είναι πρώην εξωκοινοβουλετικοί υπουργοί που απομακρύνθηκαν ως αποτυχημενοι, ο ένας είναι πρώην υπουργός αλλά εν ενεργεία βουλευτής που μετακομίζει για να αδειάζει μια θέση στη Β Αθήνας.
Ο κ.Κουρουμπλης, όπως και οι κύριες Κοντουλη και Σκοπούλη, έχουν ως στόχο να φέρουν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ τους διάσπαρτους ανα την Ελλάδα οικολόγους και πρωην ΔΗΜΑριτες που συμπάθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον ίδιο στόχο θα έχουν και οι υποψηφιότητες της κ.Κουντουρα για τους ΑΝΕΛ και του κ.Δανελη για το ΠΟΤΑΜΙ που θα γίνουν υποψήφιοι όταν ρυθμιστεί πως δεν θα  χάσουν την  ιδιότητα του βουλευτή. 
 
Αυτό όμως δεν είναι ψηφοδέλτιο, είναι ενας ετερόκλητος συνασπισμός διαφόρων με αλληλοσυγκρουομενο πολιτικο παρελθον που αφήνουν να εννοηθεί ότι θέλουν να οικοδομήσουν όλοι μαζί ένα ασαφές παρόν. Ασαφές μεν, επικίνδυνο δε. Οι πολίτες μπροστά στην κάλπη απαιτουν καθαρές προτάσεις. Αυτό το συνοθυλευμα δεν μπορεί να τις προσφέρει. Όχι γιατί δεν έχουν άποψη για την Ευρώπη, αλλά γιατι ο καθένας έχει τη δικιά του. Μπορείς να τους ψηφίσεις τον καθένα ξεχωριστά αρκεί να μην δεις ότι υπάρχουν κι οι άλλοι στο ψηφοδέλτιο...
Σαν τα παλιά μπουλούκια που περιοδευαν στην επαρχία ή τους θιάσους που συγκροτούνταν μετά από επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές. Όλο και θα υπάρχει κάποιος να σου αρέσει...