Statesman ή Τζέημς Ντιν... - Free Sunday
Statesman ή Τζέημς Ντιν...

Statesman ή Τζέημς Ντιν...

Η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση ήταν σε διαφορετικό κλίμα από την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μία ημέρα νωρίτερα.

Χθες ο πρωθυπουργός ήταν ο ηγέτης ενός κόμματος με πολιτικές απόψεις, ισχυρισμούς και αφηγήματα τα οποία κατέθεσε. Ασθενή τα περισσότερα, αλλά αυτό είναι στην κρίση των πολιτών.

Προχθές στους βουλευτές του, ήταν ένας οργισμένος νέος στη μετεφηβική ηλικία, ο οποίος έδειχνε να αδυνατεί να καταλάβει γιατί οι “άλλοι” δεν υποτάσσονται στην πολιτική εξουσία, δηλαδή στον ίδιο. Κάτι σαν ηγέτης του γαλατικού χωριού, το οποίο είναι περικυκλωμένο από παντού.

Λίγο μετά την προχθεσινή ομιλία του όμως προέκυψε μία εικόνα η οποία έδειχνε ότι οι βουλευτές του δεν τον ακολουθούν. Τουλάχιστον όχι με τον τρόπο με τον οποίο τον ακολουθούσαν.

Ίσως διότι κατανοούν ότι αυτή η τακτική του, τον διέσωσε ως προωθυπουργό για να είναι υπουργοί στην κυβέρνηση του, οι κύριοι Τολκας και Μωραΐτης.

Ίσως διότι στα φιλικά στον πρωθυπουργό μέσα διαβάζουν ότι για τη ΝΔ θα είναι απογοήτευση αν δεν κερδίσει με διψήφια διαφορά.

Ίσως γιατί βλέπουν τους εκλεκτούς της πρωθυπουργικής παρέας να ετοιμάζονται να τους διαδεχτούν στην μικρή κοινοβουλευτική ομάδα που θα έχει το κόμμα στην επόμενη βουλή για να διασώσουν την παρούσα ηγεσία.

Ίσως ο κ.Τσίπρας δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν στην προεκλογική περίοδο θα είναι statesman ή Τζεημς Ντιν, επαναστάτης δηλαδή χωρίς αιτία.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι τίποτε από τα δύο και απλώς επιλέγει το πρόσωπο ή το προσωπείο που νομίζει ότι θα αρέσει περισσότερο στην κοινωνία.

Δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι η κοινωνία επικροτεί πρωτίστως το ειλικρινές.