Η εθελοδουλεία δεν αποδίδει δάφνες στον Τσίπρα - Free Sunday
Η εθελοδουλεία δεν αποδίδει δάφνες στον Τσίπρα

Η εθελοδουλεία δεν αποδίδει δάφνες στον Τσίπρα

Η πιο ενδιαφέρουσα απάντηση στις ερωτήσεις του χθεσινού γκάλοπ της ALCO για το Open, ήταν η απάντηση στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να πετύχει περισσότερα με τους Ευρωπαίους εταίρους, ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης;».

Σύμφωνα με την έρευνα, το 30% λέει ο Μητσοτάκης, 22% απαντά ο Τσίπρας και 41% εκτιμά «κανένας».

Αυτό που καθιστά ενδιαφέρουσα την προσέγγιση στο ερώτημα είναι ότι ένας από τους πυλώνες της κυβερνητικής προπαγάνδας είναι ότι οι Ευρωπαίοι αγαπάνε τον Αλέξη και τον βοηθάνε. Στο πλαίσιο αυτό, η Μέρκελ θα μάλωνε τον Μητσοτάκη γιατί η ΝΔ δεν θα ψήφιζε τη συμφωνία των Πρεσπών. Με αυτη τη λογική, προτείνουν στον ψηφοφόρο Τσίπρα για να μην έχουμε κόντρα τους ισχυρούς εταίρους.

Οι απαντήσεις δείχνουν ότι η κοινή γνώμη δεν συμμερίζεται την άποψη για τη συμπάθεια που κέρδισε ο κ.Τσίπρας. Και δεν συμμερίζεται την άποψη ότι θα του δίνουν για να τον στηρίξουν για να μείνει στην εξουσία επειδή τους είναι χρήσιμος στους ξένους και για αυτό τον θέλουν.

Άλλος ένας πυλώνας του κυβερνητικού αφηγήματος που καταρρέει με πάταγο, διότι όπως λέει η έρευνα ένας στους τρεις, απαντά ότι ο Μητσοτάκης θα πετύχαινε πιο πολλά από όσα πέτυχε ο Τσιπρας, η συναίνεση του οποίου στα σχέδια των ισχυρών και αυτόβουλη ήταν και αυθόρμητη εμφανιστηκε.

Στις εκλογές ψηφίζουμε εμείς!