Η πιο αλαζονική παραδοχή ήττας όλων των εποχών - Free Sunday
Η πιο αλαζονική παραδοχή ήττας όλων των εποχών

Η πιο αλαζονική παραδοχή ήττας όλων των εποχών

O κ.Τσίπρας χθες αποφάσισε επιτέλους να επιβεβαιώσει τις δημοσκοπήσεις. Τις ίδιες τις οποίες εξόρκιζε τις προηγούμενες ημέρες, τους προηγούμενους μήνες και τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι εκλογές θα είναι ντέρμπι.

Θα είναι όταν γίνουν, δεν είναι τώρα. Άρα τώρα περίπου καλά τα λένε οι μετρήσεις, αλλά ας το αφήσουμε αυτό.

Και θα είναι ντέρμπι γιατί όπως είπε ο πρωθυπουργός επειδή «θα μας κάνουν πολλά δώρα η αντιπολίτευση».

Κοινώς δηλαδή, ο πρωθυπουργός είναι ένας έξυπνος άνθρωπος και οι αντίπαλοι του είναι βλάκες. Και πρώτος ανάμεσα σε αυτούς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος εδώ και τρία χρόνια τον κερδίζει με διαφορά 4-5 μονάδων στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία και δέκα στην πρόθεση ψήφου.

Αλλά αυτό δεν θα το ανατρέψει ο πρωθυπουργός αλλά οι αντίπαλοι του, οι οποίοι θα κάνουν λάθη. Δηλαδή σε τρεις μήνες, ο Μητσοτάκης θα κάνει όσα λάθη δεν έκαναν χρόνια. Περίπου σαν κι αυτό που έκανε ο Αθανασίου.

Το ενδεχόμενο να μην κάνουν λάθη του έχει περάσει από το μυαλό; Προφανώς αλλά το θέμα είναι να κάνει τους άλλους να πιστέψουν αυτό που παραδέχεται ότι δεν πιστεύει ο ίδιος.

Τους διδακτικούς μύθους του Αισώπου μάλλον δεν τους έχει διαβάσει όπως και διάφορες έννοιες, πχ της λέξης στρατηγικός: Έτσι είναι μάλλον δύσκολο να καταλάβουμε τι εννοεί με την έννοια στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να γίνουν οι εκλογες στο τέλος της τετραετίας.

Γιατί πρόσφατα μας είχε πει ότι τον γαργαλούσαν να τις κάνεο νωρίτερα...