Τελικός κυπέλλου χωρίς θεατές δεν μπορεί να υπάρξει! - Free Sunday
Τελικός κυπέλλου χωρίς θεατές δεν μπορεί να υπάρξει!

Τελικός κυπέλλου χωρίς θεατές δεν μπορεί να υπάρξει!

Σύμφωνα με έναν σοβιετικό μύθο, όταν για πρώτη φορά πήγε ο Στάλιν σε ποδοσφαιρικό αγώνα, έμεινε έκπληκτος γιατί τόσες χιλιάδες έβλεπαν τόσους λίγους να παίζουν.

Σύμφωνα με τον “πατερούλη”, οι λίγοι έπρεπε να βλέπουν τους πολλούς να παίζουν. Στα βήματα του Στάλιν, κινείται ο “πατερούλης” του ελληνικού αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Θα προτιμούσε να γίνει τελικός κυπέλλου στο ποδόσφαιρο χωρίς θεατές. Για λόγους ασφαλείας. Λες και ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ είναι αυθύπαρκτες ιδέες που έχουν διατηρηθεί στο πέρασμα του χρόνου, αναλλοίωτες.

Το ότι ο αθλητισμός είναι θέαμα και δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς θεατές δεν έχει περάσει από το μυαλό του. Αλλά ούτε και τον ενδιαφέρει. Τον ενδιαφέρει να ορίζει η πολιτική εξουσία, τους κανόνες του. Εσείς θα υποκρίνεστε οτι παίζετε και εμείς θα υποκρινόμαστε ότι σας βλέπουμε, όπως έλεγε το παλιό αντισοβιετικό ανέκδοτο για τις αμοιβές στις δικτατορίες των κομμουνιστικών κομμάτων. Εμείς υποκρινόμαστε ότι δουλεύουμε και εκείνοι υποκρίνονται ότι μας πληρώνουν.

Ο κ.Βασιλειάδης είναι ΣΥΡΙΖΑ. Η επιτομή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι επιφανειακός. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά να μπορεί να ισχυρίζεται ότι όλα συμβαίνουν όπως πρέπει. Ακόμη και αν δεν συμβαίνουν.

Αθλητισμός στον 21ο αιώνα χωρίς θεατές, δεν μπορεί να υπάρξει. Αλλά ακόμη χειρότερα, αγώνας χωρίς αντίπαλο, όπως θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική αντιπαράθεση, δεν μπορεί να υπάρξει.

Αγώνας χωρίς αντίπαλο και χωρίς θεατές, στον αθλητισμό δεν μπορεί να υπάρξει, στην πολιτική είναι δικτατορία.