Η αλλαγή της άποψης δεν είναι υποχρεωτικά "κωλοτούμπα"... - Free Sunday
Η αλλαγή της άποψης δεν είναι υποχρεωτικά "κωλοτούμπα"...

Η αλλαγή της άποψης δεν είναι υποχρεωτικά "κωλοτούμπα"...

Ο δήμαρχος Καλαμάτας κατηγορείται ότι άλλαξε άποψη στο θέμα του σαϊτοπόλεμου. Και πολύ καλά έκανε και άλλαξε.

Εξέφρασε μία άποψη η οποία πολύ σύντομα διαπίστωσε ότι δεν έχει ανταπόκριση στην κοινωνία και μάλιστα αποδοκιμάζεται από ένα μεγάλο μέρος, στο οποίο προκάλεσε δυσαρέσκεια.

Ο κ.Νίκας μπορεί να είχε την άποψη ότι ο σαϊτοπόλεμος είναι στο DNA των Μεσσήνιων αλλά διαπίστωσε ότι δεν είναι πολλοί οι άλλοι που συμμερίζονται αυτήν την άποψη. Έως κανένας.

Τι έπρεπε να κάνει; Να επιμείνει πεισματικά σε μία άποψη που δεν έχει υποστηρικτές; Να την επιβάλλει στη μεσσηνιακή κοινωνία με το ζόρι; Κανείς λειτουργός πολιτικής εξουσίας δεν ζει μόνος του σε αυτόν τον κόσμο. Στα δημοκρατικά πολιτεύματα τουλάχιστον.

Ο πολιτικός δεν μπορεί να μένει παγερά αδιάφορος στα ρεύματα της κοινωνίας. Δεν μπορεί να αποφασίζει κόντρα στην κοινωνία. Πρέπει να προσπαθεί να την πείσει και αν δεν τα καταφέρει, και εφόσον για τον ίδιο είναι θέμα αρχής, υπάρχει και η έξοδος.

Καλά έκανε λοιπόν, ο δήμαρχος Καλαμάτας και άλλαξε άποψη και ακόμη καλύτερα έκανε που δεν προσπάθησε να μας πείσει ότι λέγοντας χθες τα αντίθετα από αυτά που είχε πει το βράδυ της Κυριακής, μένει αταλάντευτα σταθερός στην άποψη του.

Αν το είχε κάνει αυτό, θα έπρεπε να γίνει υποψήφιος πρωθυπουργός και όχι υποψήφιος περιφερειάρχης...