Ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στον Ρουβίκωνα και τον Πάιατ - Free Sunday
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στον Ρουβίκωνα και τον Πάιατ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στον Ρουβίκωνα και τον Πάιατ

O ΣΥΡΙΖΑ έχει οικοδομήσει ένα εξαιρετικά εγερόκλιτο σύνασπισμό συμφερόντων τον οποίο υπηρετεί με απόλυτη συνεπεια

Διάφορα άσχετα μεταξύ τους συμφέροντα έχουν συνασπιστεί και υποστηρίζουν το ένα την ικανοποίηση του αιτήματος του άλλου, το οποίο όμως δεν θίγει, άρα δεν αφορά το πρώτο.

Σε αυτόν τον συνασπισμό συμμετέχουν και οι “μπαχαλάκηδες” των Εξαρχείων, για την ακρίβεια αυτοί που μπορούν να ελέγξουν και να κινητοποιήσουν αυτό τον στρατό των ατάκτων.

Με αυτή τη λογική είναι όντως ανατριχιαστικά επίκαιρος ο Άρης Βελουχιώτης, διότι κι αυτός έναν στρατό ατάκτων διοικούσε με μοναδική ευελιξία και απόλυτη πειθαρχία.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως και πολλά άλλα, ξεκίνησε όταν κάποια από τα συνασπισμένα συμφέροντα βρέθηκαν να είναι αντικρουόμενα.

Πχ η αμερικανική βοήθεια και οι υπερασπιστές του κ,Κουφοντίνα. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ο κοινός τόπος ανάμεσα στον κ.Κουφοντίνα και μια αντιεξουσιαστική ομάδα. Γιατί οι ομοϊδεάτες του κ.Κουφοντίνα, του Άρη Βελουχιώτη συμπεριλαμβανομένου, “εξαφάνιζαν” τους αναρχικούς.

Είναι όμως αδύνατο για εσωαμερικανκούς πολιτικούς λόγους, η αμερικανική πλευρά να καταπιεί την ευνοϊκή μεταχείριση του κ.Κουφοντίνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλέξει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.

Χθες ο Ρουβίκωνας σκότωσε το αφήγημα Πάιατ για την Ελλάδα της ομαλότητας.