Η απενοχοποίηση της εκλογής δημάρχου στη Θεσσαλονίκη - Free Sunday
Η απενοχοποίηση της εκλογής δημάρχου στη Θεσσαλονίκη

Η απενοχοποίηση της εκλογής δημάρχου στη Θεσσαλονίκη

Η εκλογή δημάρχου Θεσσαλονίκης στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών από την Κυριακή το βράδυ είναι πλέον απενοχοποιημένη.

Γιατί ήταν προφανές ότι μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, το διακύβευμα των εκλογών, δεν ήταν η εκλογή δημάρχου στη Θεσσαλονίκης αλλά το πλήγμα στον Μητσοτάκη με τη μη εκλογή του υποψήφιου που υποστήριζε.

Κάποιοι προσπάθησαν να διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει αυτόν τον στόχο. Ίσως να τους το ζήτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον επίμονο πιεστικό τρόπο που διέθετε ως κυβέρνηση. Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία. Η υποστήριξη στην προσπάθεια καταγράφηκε. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα ήταν σε επίπεδο συμβολισμών, να χάσει ο Μητσοτάκης τη Θεσσαλονίκη. Η υποστήριξη των αντιπάλων του Ταχιάου, ήταν το μέσο, όχι ο στόχος. Ανέντιμο μεν, αλλά η πολιτική είναι συστοίχιση συμφερόντων.

Το βράδυ της Κυριακής, κατέστη σαφές ότι το μέγεθος του αξιώματος του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης δεν ήταν τέτοιο που η απώλεια του να πλήξει τον Μητσοτάκη, ο οποίος είχε κερδίσει με 9,5 μονάδες διαφορά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιοι από αυτούς που ενίσχυσαν τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, αποστασιοποιήθηκαν αμέσως.

Κάποιοι άλλοι το έκαναν αμέσως μετά.

Η εκλογή είχε χάσει πλέον την βαρύτητα της και “την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια”. Χρησιμοποιούν την αποστασιοποίηση τους ως γέφυρα με το γραφείο Μητσοτάκη.

Κανένας δεν θέλει να συνδεθεί ο ίδιος με την ήττα του υποψήφιου του Μητσοτάκη και φροντίζουν να το εκπέμπουν...

Αυτό δε σημαίνει ότι η νίκη Ταχιάου είναι βέβαιη. Απλώς σημαίνει οτι η νίκη Ζέρβα θα είναι προσωπική.