H νομιμότητα της γνωριμίας και η γνωριμία με τη νομιμότητα - Free Sunday
H νομιμότητα της γνωριμίας και η γνωριμία με τη νομιμότητα

H νομιμότητα της γνωριμίας και η γνωριμία με τη νομιμότητα

Το πάγωμα των μετατάξεων που προωθούσε ο πρόεδρος της βουλής θα μπορούσε να είναι μία εξυγιαντική εξέλιξη αν δεν ήταν αναγκαστική, όταν όλη η Ελλάδα είχε δει το γινόταν.

Αν ο κ.Βούτσης είχε δίκαιο, θα έπρεπε να συνεχίσει διότι δεν είναι δυνατόν να ανατρέπεται μία καθ' όλα νόμιμη διαδικασία επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν. Τι φταίνε οι άνθυρωποι να μην μεταταγούν;

Αλλά πως μπορεί να είναι μία καθόλα νόμιμη διαδικασία όταν η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου λέει ότι χρησιμοποίησε γνωριμίες για τη μετάταξη της κόρης της στη βουλή.

Η νομιμότητα της γνωριμίας δεν προβλέπεται θεσμικά τουλάχιστον και προφανώς την ακύρωσε ο κ.Βούτσης όταν είπε ότι η σύζυγος του είναι στη βουλή ως αποσπασμένη από το 2007. Αν ήταν νόμιμο το αίτημα όχι μόνο θα μπορούσε αλλά θα έπρεπε να είχε γίνει η μετάταξη της πολύ νωρίτερα.

Το ζήτημα δεν είναι ότι ο κ.Βούτσης κατελήφθη με τη γίδα στην πλάτη. Το ζήτημα είναι να αλλάξει η διαδικασία των μετατάξεων και να μην χρειάζονται γνωριμίες.

Αλλά αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουμε πόσες θέσεις προβλέπονται στη βουλή και όχι μόνο και για να καλυφθεί μία να πρέπει πρώτα να αδειάσει...