Η ανώμαλη προσγείωση του ΣΥΡΙΖΑ από καθεστωτική κυβέρνηση σε πολιτικό κόμμα - Free Sunday
Η ανώμαλη προσγείωση του ΣΥΡΙΖΑ από καθεστωτική κυβέρνηση σε πολιτικό κόμμα

Η ανώμαλη προσγείωση του ΣΥΡΙΖΑ από καθεστωτική κυβέρνηση σε πολιτικό κόμμα

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σήμερα σε μία στιγμή που από ότι φαίνεται δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα βρεθεί.

Ζητά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών μετά από μία εκλογική ήττα, την οποία ποτέ δεν περίμενε.

Ούτε θα περίμενε ποτέ ότι την παραμονή της προκήρυξης των εκλογών ένας πολιτικός του υποστηρικτής θα συλλαμβανόταν με ένα κιλό χασίς, ούτε θα είχε στο μυαλό του ότι σχεδόν εικοσι ημέρες μετά τις εκλογές, δεν θα είχε συνεδριάσει ακόμη το τριμελές συμβούλιο των φυλακών του Βόλου για την άδεια του κ.Κουφοντίνα.

Ούτε ότι θα σε εξαναγκαζόταν σε αποχώρηση ένα στέλεχος του κόμματος του γιατί έκανε εξυπηρετήσεις στην οικογένεια της.

Το τι έγινε από τις 25 Ιανουαρίου 2015 έως σήμερα είναι κάτι που θα γράψει η ιστορία και ίσως όχι μόνο.

Αλλά όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε αυτό το οποίο είχε οικοδομήσει με συνέπεια από την πρώτη ημέρα της εξουσίας του. Τον έλεγχο του κράτους.

Η απώλεια του ελέγχου του κράτους μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ από καθεστωτικό κόμμα σε πολιτικό. Με ότι αυτό σημαίνει για τη δυνατότητα ελέγχου συνειδήσεων πίσω από το παραβάν.

Αν τα καταφέρει να γίνει πολιτικό κόμμα, μπορεί να επιβιώσει. Αν δεν αποκηρύξει τον καθεστωτισμό, θα έχει πρόβλημα. Διότι άλλη φορά στον ύπνο, δεν πρόκειται να πιάσει τις πολιτικές διαδικασίες, όπως με πολύ ευκολία έκανε η “πρώτη φορά αριστερά”.

Το μόνο που έχει σημασία από σήμερα μέχρι τις 7 Ιουλίου, είναι να μπορέσει να εγγυηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας την ομαλή πορεία προς τις κάλπες.