Και με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και με τον Άρη Βελουχιώτη - Free Sunday
Και με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και με τον Άρη Βελουχιώτη

Και με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και με τον Άρη Βελουχιώτη

«Όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος πάλευε το 1920 για συμφέροντα της Ελλάδας, εδώ όλοι οι υπόλοιποι υπονόμευαν την παρουσία του. Η ιστορία επαναλαμβάνεται», είχε πει τον Σεπτέμβριο του 2016, ο κ.Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος τότε ήταν εν ενεργεία υπουργός.

Προφανώς δεν ήξερε ότι παραπομπή στον Ελευθέριο Βενιζέλο του 1920, δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Το 1920 ο κρητικός πολιτικός έχασε τις εκλογές αφού είχε πετύχει την Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών.

Αλλά αυτό και δεν είναι της παρούσης και κινδυνεύει να επαληθευθεί πλήρως. Διότι ο κ.Τσίπρας δείχνει να χάνει τις εκλογές, αν και, κατά τον κ.Κουρουμπλή, έκανε φοβερά και τρομερά πράγματα για την Ελλάδα.

Το θέμα είναι ότι ο κ.Κουρουμπλής δημιούργησε ενός είδους σχολή.

Διότι σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργό, Κώστα Ζουράρι, “ο Τσίπρας υπήρξε ο καλύτερος πρωθυπουργός μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο”.

Για όσους δεν θυμούνται η τελευταία πρωθυπουργία του Ελευθέριου Βενιζέλου ήταν την περίοδο 1928-1932 και ολοκληρώθηκε με την πτώχευση της Ελλάδας και την οριστική απομάκρυνση του από την πολιτική.

Ο Κουρουμπλής δικαιούται να μην έχει διαβάσει ιστορία, ο Ζουράρις μάλλον όχι.

Ένα από τα θέματα που είχαν απασχολήσει τον Βενιζέλο στην τελευταία του πρωθυπουργία, ήταν και η ενίσχυση του Κομμουνιστικού Κόμματος, την οποία προσπάθησε να αντιμετωπίσει θεσπίζοντας την ένταξη στο ΚΚΕ, ως ιδιώνυμο αδίκημα.

Ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν με το ιδιώνυμο του Βενιζέλου ήταν και ο Θανάσης Κλάρας.

Για όσους επίσης δεν θυμούνται, ο Θανάσης Κλάρας, είναι πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, Άρης Βελουχιώτης για τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη ομιλία του, είπε ότι στις μέρες μας είναι “ανατριχιαστικά επίκαιρος”.

Κοινώς δηλαδή σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Τσίπρας είναι τόσο καλός, όσο ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος φυλάκισε τον Άρη Βελουχιώτη, που κατά τον πρωθυπουργό, είναι “ανατριχιαστικά επίκαιρος”.

Μετά αναρωτιούνται γιατί έχασαν τις εκλογές.

Τις έχασαν διότι θέλουν να είναι διάδοχοι και του Βενιζέλου και του Βελουχιώτη και χάνουν τους θαυμαστές και των δύο επειδή ο ένας ακυρώνει τον άλλον,,,