Η στυγνή κομματικοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό - Free Sunday
Η στυγνή κομματικοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό

Η στυγνή κομματικοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό

Χθες το βράδυ επιτέλους μάθαμε τι ήταν αυτό το οποίο έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην προχωρά την επένδυση στο Ελληνικό και να είναι αντίθετη απο την πρώτη στιγμή που ακούστηκε το θέμα, από τότε που ήταν στην αντιπολίτευση. Δύο υπουργοί, τρεις ημέρες πριν φύγουν από τα υπουργεία, έβγαλαν μία κοινή υπουργική απόφαση που δυσκολεύει την επένδυση και μετά μας ενημέρωσαν ότι βάζουν περιορισμούς διότι η εταιρεία που το έχει αναλάβει είναι προσκείμενη στην ΝΔ.

«Γίνεται ακόμη πιο φανερό ότι η συνεργασία της Lamda Development με τον κ. Μητσοτάκη συνεχίζεται και εντείνεται», είπε ο κ.Φλαμπουράρης ενώ ο κ.Σταθάκης μας ενημέρωσε ότι «από την άλλη πλευρά βρίσκεται μια εταιρεία, σε προφανή συμφωνία με τη ΝΔ, που επιδιώκει να αλλάξει εκ νέου τη σύμβαση, υπέρ των συμφερόντων της και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

Έτσι, τρεις ημέρες πριν φύγει η κυβέρνηση καταλάβαμε γιατί οι μπουλντόζες που ο κ.Πιτσιώρλας είχε εξαγγείλει ότι θα μπουν στις αρχές του 2018 στο Ελληνικό, δεν μπήκαν ποτέ.

Διότι η κυβέρνηση προσπαθούσε να υποτάξει την κατασκευαστική εταιρεία, ο βασικός μέτοχος της οποίας είναι συνεταίρος του ελληνικού κράτους, -της κυβέρνησης δηλαδή-, και στα Ελληνικά Πετρέλαια, η ιδιωτικοποίηση των οποίων επίσης δεν προχωρά με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς.

Όλα τα υπόλοιπα, ακόμη και οι προφανείς εσωτερικές αντιφάσεις που έχουν οι δηλώσεις των δύο υπουργών είναι απλώς λεπτομέρειες.

Όπως λεπτομέρεια είναι και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) στην οποία κατέληξαν χθες οι αρμόδιοι υπουργοί για να καθυστερήσουν περαιτέρω το έργο.

Μία ΚΥΑ ανακαλείται,ακριβώς, όπως εκδίδεται ειδικά αν δεν έχει προλάβει να παράξει έννομα αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως καλό θα ήταν οι δύο υπουργοί να μας ενημερώσουν:

Αφού ο ιδιοκτήτης της Lamda Developmen είναι με την ΝΔ, μήπως υπάρχουν άλλα οικονομικά συμφέροντα τα οποία στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας για να μην γίνει το συγκεκριμένο έργο;