Ένας ανεύθυνος ...statesman με τα μάτια του Σόιμπλε - Free Sunday
Ένας ανεύθυνος ...statesman με τα μάτια του Σόιμπλε

Ένας ανεύθυνος ...statesman με τα μάτια του Σόιμπλε

Ο κ.Βόλφρανγκ Σόιμπλε έκανε μία εξαιρετική φιλοφρόνηση χθες στον Αλέξη Τσίπρα. Τον αποκάλεσε statesman, έναν χαρακτηρισμό, ο οποίος προσιδιάζει σε σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες, δηλαδή άνθρωπο με ισχυρά πολιτικά χαρακτηριστικά, που βάζει το δημόσιο συμφέρον σε προτεραιότητα.

Ο κ.Σόιμπλε αναφερόταν στη συμφωνία των Πρεσπών η οποία θεωρεί ότι είναι προς όφελος της Ελλάδας, και την οποία προώθησε ο κ.Τσίπρας παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες πολίτες ήταν αντίθετοι.

Θεωρητικά σύμφωνα με τον κ.Σόιμπλε, ο κ.Τσίπρας συγκρούστηκε με το θυμικό των πολιτών για το μακροπρόθεσμο καλό της πατρίδας.

Ο μόνος ο οποίος δεν συγκινήθηκε ήταν ο ίδιος ο κ.Τσίπρας. Διότι ο συγκεκριμένος έπαινος δεν τον άγγιξε.

Διότι ο κ.Τσίπρας δεν συγκρούστηκε με το θυμικό των πολιτών. Κι ούτε προώθησε τη συμφωνία γιατί θεωρούσε ότι είναι προς το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Ελλάδας.

Την προώθησε γιατί το χρωστούσε, όπως διαβάσαμε στο βιβλίο “η τελευταία μπλόφα”.

Την προώθησε γιατί πήρε κάτι ευτελή ανταλλάγματα, όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Την προώθησε γιατί νόμιζε ότι θα διχάσει την αντιπολίτευση.

Αυτό η ευτέλεια των λόγων ακυρώνει αυτό το οποίο είπε ο κ.Σόιμπλε αλλά συγχρόνως ερμηνεύει τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη αντιμετώπιζε επί 4 χρόνια τον κ.Τσίπρα.

Αντιμετώπιζε τον πολιτικό που ήθελε να είναι και που νόμιζε ότι είναι κι όχι τον πολιτικό που ήταν.

Αυτή η ανοχή βοήθησε τον απερχόμενο πρωθυπουργό να κυβερνήσει 4 χρόνια με μία μοναδική διγλωσσία που έπειθε όσους ήταν μακρυά αλλά, όπως έδειξαν οι πρόσφατες ευρωεκλογές, δεν έπειθε τους Έλληνες.

Και κράτησε την Ελλάδα καθηλωμένη!

Statesman που να χρησιμοποιεί ως δικαιολογία ότι αυτός δεν έχει ευθύνη γιατί δεν ήξερε, δεν μπορεί να υπάρχει!

Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικούς με πραγματικό αίσθημα ευθύνης! Αυτούς αναζητά την Κυριακή για να εναποθέσει τις τύχες της.