Η αλήθεια θα ήταν λυτρωτική - Free Sunday
Η αλήθεια θα ήταν λυτρωτική

Η αλήθεια θα ήταν λυτρωτική

Όσο κι αν ψάξει κάποιος, επίσημη ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον έναν χρόνο από την τραγωδία στο Μάτι δεν θα βρει. Όπως δεν βρήκε και κανέναν εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδηλώσεις μνήμης που έγιναν χθες. Μπορεί να βρει από μια δήλωση δύο πρώην υπουργών. του κ. Χρήστου Σπιρτζη και του κ.Σωκρατη Φαμελλου, που καλούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην δίνει πολιτική διάσταση στις πρωτοβουλίες της.

Χθες εναν χρόνο μετά, ο κ.Τσιπρας μπορούσε να μιλήσει για το θέμα που πλήρωσε περισσότερο από κάθε άλλο στις εκλογές. θα μπορούσε να μιλήσει πλέον χωρίς το βάρος της κρίσης του εκλογικού σωματος. Δεν το έκανε.
 
Μπορεί αυτό να είναι μια ομολογία ενοχής δια της σιωπής. Αλλά το κρίμα, η ενοχή δεν βαραίνει το κόμμα του, βαραίνει τον ίδιο. Γιατί όλα έγιναν έτσι όπως είναι έγιναν  για να μην εκτεθεί ο ίδιος και χαλάσει η εικόνα του παγκόσμιου ειρηνοποιού που καλλιεργούσε για τον εαυτό του;
 
Ως πότε νομίζει ότι θα μπορει να υποχρεώνει τον ΣΥΡΙΖΑ να σιωπά επειδή δεν έχει τι να πει ο ίδιος ως αρχηγός του; Η ομολογία θα ήταν λυτρωτική. Δεν είναι όλοι ανάισθητοι, ανάλγητοι και κυνικοί.