O Τσίπρας αποφεύγει τις μυστικές ψηφοφορίες γιατί φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
O Τσίπρας αποφεύγει τις μυστικές ψηφοφορίες γιατί φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ

O Τσίπρας αποφεύγει τις μυστικές ψηφοφορίες γιατί φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες είπε πολλά για την υπόθεση Πολάκη. Ανάμεσα στα οποία ότι πρόκειται πολιτική δίωξη επειδή ο βουλευτής του, ως αναπληρωτής Υπουργός αποκάλυψε πολλά, ότι πρέπει να γίνει προανακριτική και διάφορα άλλα.

Εκείνο το οποίο δεν είπε είναι ότι ο κ.Πολάκης δεν έκανε αυτά για τα οποία κατηγορείται.

Ότι δεν ηχογράφησε τον κ.Στουρνάρα και ότι δεν συκοφάντησε τον κ.Πουλή.

Η υπεράσπιση του ΣΥΡΙΖΑ στον κ.Πολάκη ήταν επί της διαδικασίας και όχι επί της ουσίας.

Και ο κ.Τσίπρας δεν μίλησε στη βουλή.

Προφανώς διότι όταν ο αρχηγός μιλά για μία πρόταση για άρση της ασυλίας, κάτι πρέπει να πει και για το επίδικο. Προφανώς ήθελε να το αποφύγει. Διότι μάλλον δεν ήθελε να πάρει θέση επί της ουσίας της υπόθεσης. Διότι οι συμπεριφορές του κ.Πολάκη δεν ενθουσιάζουν τον μεσαίο χώρο στον οποίο θέλει να μετακινηθεί.

Τον κάλυψε επί της διαδικασίας, δεν τον κάλυψε επί της ουσίας.

Αυτό ήταν το ένα από το δύο που απέφυγε.

Το άλλο ήταν να ψηφίσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε μυστική ψηφοφορία. Διότι δεν είναι βέβαιος ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει τις διώξεις σε βάρος του “αψύ” κρητικού. Όπως δεν ήταν βέβαιος ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα απέρριπτε την πρόταση μομφής της ΝΔ χωρίς διαρροές, γιαυτό την είχε μετατρέψει σε πρόταση εμποστοσύνης στην κυβέρνηση του

Αντιθέτως ένα κομμάτι της, μάλλον θέλει να απελευθερωθεί από τις φασίζουσες συμπεριφορές του κ.Πολάκη. Είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Σταθάκη, τώρα τις εναποθέτουν στη δικαιοσύνη.

Κι όσο δεν μπορεί να ξέρει πόσο ακριβώς είναι αυτό το κομμάτι και από ποιους ακριβώς αποτελείται, προτιμά να μην του δίνει την ευκαιρία να εκφράζεται για τον Πολάκη σε μυστικές ψηφοφορίες.