Ο Ν.Παππάς επιβεβαιώνει την ανάγκη για αλλαγές στην Επιτροπή Ανταγωνισμού - Free Sunday
Ο Ν.Παππάς επιβεβαιώνει την ανάγκη για αλλαγές στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ο Ν.Παππάς επιβεβαιώνει την ανάγκη για αλλαγές στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Την εξυπηρέτηση εκδοτικών συμφερόντων πίσω από την απομάκρυνσης της κ.Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού καταγγέλλει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης οικονομίας του κόμματος στην αντιπολίτευση πλέον.

Μάλλον όμως ο κ.Παππάς δεν κατανοεί ότι επιβεβαιώνει πλήρως τις ενστάσεις που είχαν ακουστεί για την αμεροληψία της υπό την κυρία Θάνου, διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

“Προφανώς έχουν ενοχλήσει οι τελευταίες αποφάσεις της επιτροπής, οι οποίες βάζουν φρένο στις γκρίζες ζώνες και πρακτικές που υπάρχουν στη διανομή του Τύπου.”, αναφέρει ο κ.Παππάς στη δήλωση του.

Άρα, η Επιτροπή πήρε κάποιες αποφάσεις που κάποιους ενόχλησαν. Από τη στιγμή, που κάποιους ενόχλησαν οι αποφάσεις, κάποιους ευαρέστησαν.

Κατά σύμπτωση, οι μόνες αποφάσεις που έλαβε η Επιτροπή για τον τύπο, τον τελευταίο καιρό έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό τον φιλοκυβερνητικο τύπο.

Τι ακριβώς διασφαλίζει την αμεροληψία της Επιτροπής, όταν οι συγκεκριμένες αποφάσεις, οι οποίες “ενόχλησαν”, ένα εκδοτικό συγκρότημα, ευνόησαν τις επιδιώξεις άλλων εκδοτικών συγκροτημάτων και δη φιλοκυβερνητικών;

Είναι η Επιτροπή, υπό τη συγκεκριμένη σύνθεση, μία αμερόληπτη Επιτροπή, όταν σε αυτήν συμμετέχουν μία διευθύντρια του γραφείου πρωθυπουργού, μία διευθύντρια γραφείου υπουργού, ένας διευθυντής τμήματος της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης και τρεις υπάλληλοι της Επιτροπής, οι οποίοι εισηγούνται ως μέλη της Επιτροπής, αλλά ελέγχονται ως υπάλληλοι της;

Απλώς ο κ.Παππάς επιβεβαιώνει ότι οι αποφάσεις της Επιτροπής έπληξαν τους πολιτικούς της αντιπάλους της κυβέρνησης και για αυτό αλλάζει η σύνθεση της Επιτροπής.

Διότι αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν είναι ούτε για ωφελεί τους φίλους της κυβέρνησης, ούτε να θίγει τους αντιπάλους της.

Είναι για να διασφαλίζει τους όρους του υγιούς ανταγωνισμού.

Και για αυτό πρέπει να αλλάξει για να γίνει αξιόπιστη απέναντι στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας.