Η αλλαζονική οδήγηση σκοτώνει - Free Sunday
Η αλλαζονική οδήγηση σκοτώνει

Η αλλαζονική οδήγηση σκοτώνει

Τα τροχαία των τελευταίων ημερών που προκάλεσαν πολύ πόνο, στον Καραβόμυλο, στο Αίγιο και στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής συντάραξαν την Ελλάδα.
Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι αισθάνθηκαν ότι θα μπορούσαν να είναι στη θέση του θύματος.
Δυστυχέστερα πολλοί από αυτούς, θα μπορούσαν να είναι και στη θέση του δράστη. Του ασυνείδητου οδηγού ο οποίος προκάλεσε το ατύχημα με εξαιτίας της αλαζονικής οδήγησης.
Αυτό λέει η επαναληψιμότητα του φαινομένου, η οποία μπορεί να διαπιστωθεί πολύ εύκολα με μια αναζήτηση με τον όρο "εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο".
Οι Έλληνες οδηγοί έχουν συνηθίσει στην ευελιξία στην χρήση αυτοκινήτου.
Ευελιξία στην οδήγηση, στη στάθμευση, στην προσπέραση, στην ταχύτητα.
Μετά η ευελιξία μετατρέπεται σε ατιμωρησία διότι κανείς δεν ελέγχει.
Τα τροχαία παραπτώματα θεωρήθηκαν ελαφρά παραπτώματα και δεν έτυχαν της δέουσας προσοχής με αποτέλεσμα η ασυνειδησία να γιγαντωθεί και να γίνεται πλέον θανατηφόρα.
Όταν δε ο οδηγός εξαφανίζεται, επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι είναι δυνατή η διαφυγή από την αστυνομια
Αλλα το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη αστυνόμευσης. Το πρόβλημα είναι η βαθιά κοινωνικό και αντανακλά την αδιαφορία που μας διακατεχει συνολικά  για τις συνέπειες των πράξεών μας.
Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται με ένα νόμο, τα τροχαία ατυχήματα όχι!.  Η βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς χρειάζεται πολύ δουλειά και σχέδιο. Προφανώς χρειάζεται να αλλάξουμε εμείς αλλά και καμιά κάμερα στον δρόμο δεν είναι κακή ιδέα...