Αναζητώντας τις φτέρνες του Μητσοτάκη - Free Sunday
Αναζητώντας τις φτέρνες του Μητσοτάκη

Αναζητώντας τις φτέρνες του Μητσοτάκη

Είναι εύλογο μετά από μία παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, να αναμένονται με ενδιαφέρον τα σχόλια της αντιπολίτευσης.

Από αυτά που ακούσαμε, προκύπτει ότι η αντιπολίτευση δεν ανέμενε την παρουσία του πρωθυπουργού για να κάνει τα σχόλια της.

Τα είχε ετοιμάσει από τα πριν.

Προκαλεί όμως πραγματικά έκπληξη, το ότι η αντιπολίτευση, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κυρίως, επιλέγουν να αναδείξουν ως μείζον θέμα από την πρωθυπουργική ομιλία, την επιλογή του κ.Μητσοτάκη να διεκδικήσει μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων για το 2021.

Αντιμετώπισαν το θέμα ως εάν υπήρχε ήδη η μείωση και ο Μητσοτάκης, στους δύο μήνες της πρωθυπουργίας του, την απεμπόλησε.

Το μόνο που υπάρχει είναι η ανάληψη από τον ΣΥΡΙΖΑ της δέσμευσης για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, τα οποία δεν κατάφερε να επαναφέρει στη συζήτηση με τους δανειστές.  Και αυτό ειναι γνωστο στους έλληνες.

Αν εντοπίζουν το αδύνατο σημείο της δίμηνης κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, στη συγκεκριμένη επιλογή του κ.Μητσοτάκη, είναι προφανές ότι δεν θέλουν να μιλήσουν για τίποτε από τα υπόλοιπα που είπε.

Αυτό από την μία αποδεικνύει την προφανή πολιτική κυριαρχία του κ.Μητσοτάκη, -δύο μήνες μετά τις εκλογές δεν αποτελεί έκπληξη-, από την άλλη όμως, δεν είναι χρήσιμο για τον δημόσιο διάλογο...

Ίσως να μην είναι χρήσιμο και για τούς ίδιους, όπως προκύπτει και από τις τελευταίες επιμέρους μετρήσεις της κοινής γνώμης, αλλά η αξιολόγηση του χρήσιμου είναι δικό τους θέμα.