Το ζήτημα δεν είναι τι κάνεις εσύ για το Πολυτεχνείο αλλά τι κάνει το Πολυτεχνείο για σένα - Free Sunday
Το ζήτημα δεν είναι τι κάνεις εσύ για το Πολυτεχνείο αλλά τι κάνει το Πολυτεχνείο για σένα

Το ζήτημα δεν είναι τι κάνεις εσύ για το Πολυτεχνείο αλλά τι κάνει το Πολυτεχνείο για σένα

Η χθεσινή πορεία του πολυτεχνείου είχε πολλούς νικητές.

Η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένη διότι η προαναγγελία της έντασης του πολυτεχνείου δεν επιβεβαιώθηκε καθώς θα επεισόδια ήταν περίπου αναμενόμενα και ο όγκος αυτών που συμμετείχαν σε υποχώρηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος διότι ο αρχηγός του κατάφερε να πάει σε πορεία για το πολυτεχνείο και συγχρόνως να στείλει το μήνυμα ότι αποδοκιμάζει τον αντιαμερικανισμό. Ο κ.Τσίπρας έχει αρχίσει και πάλι να πατάει σε δύο βάρκες χωρίς να κατανοεί ότι επί 4,5 χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση τις δυο βάρκες συγκολλούσε η εξουσία.

Το Κίνημα Αλλαγής δείχνει να είναι ικανοποιημένο διότι μάλλον κατάφερε να έχει ένα διαφορετικό λόγο από τα δύο μεγάλα κόμματα. Το θέμα του Πολυτεχνείου βέβαια ήταν βατό, αλλά κάπως διαφοροποιήθηκε.

Το ΚΚΕ έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένο διότι επανελήφθη με μαθηματική ακρίβεια η συνήθεια του αντιαμερικανισμού.

Οι “μπαχαλάκηδες” κατάφεραν να επιβιώσουν και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους αλλά ο εξοπλισμός μειώνεται και πο Ρουβίκωνας προτίμησε να μεταφέρει το επιχειρησιακό του κέντρο στο Μαρούσι.

Μπορεί όσοι επιδίωκαν τη σύγκρουση να μην τα κατάφεραν χθες αλλά προς το παρόν είναι άγνωστο αν η σύγκρουση αναβλήθηκε για την επέτειο Γρηγορόπουλου ή ματαιώθηκε. Πάντως η αστυνομία μπαίνει με ενισχυμένο ηθικό στην επόμενη μάχη