(Και) ο Τόσκας εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
(Και) ο Τόσκας εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ

(Και) ο Τόσκας εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ

Χθες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας αποκάλυψε ότι διέλυσε την ομάδα “Δ” γιατί συμπεριφερόντουσαν ως “μπαχαλάκηδες του κράτους”.

Βέβαια, δεν είναι πού συνηθισμένη η χρήση της λέξης “μπαχαλάκηδες” από τον κ.Τόσκα και δεν δείχνει να ήταν στο πολιτικό λεξιλόγιο της περιόδου που ήταν υπουργός, αλλά αυτό είναι δευτερεύον.

To πρωτεύον είναι ότι ο κ.Τόσκας ομολογεί μία παράβαση καθήκοντος.

Είχε υφισταμένους του που συμπεριφερόντουσαν σαν “μπαχαλάκηδες”, αλλά προτίμησε απλώς να διαλύσει την υπηρεσία και όχι να επιβάλλει κυρώσεις σε αυτούς που είχαν αυτήν την συμπεριφορά.

Και πρακτικά διέλυσε τους “μπαχαλάκηδες του κράτους” αλλά όχι του μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων για τους οποίους το 2017, υπουργός ων, είχε πει ότι "δεν εξυπηρετούν ούτε καν τις απόψεις των αναρχικών, εξυπηρετούν συμφέροντα είτε εμπόρων ναρκωτικών, προκειμένου δηλαδή να διατηρηθεί η Αστυνομία μακριά από κυκλώματα ναρκωτικών, είτε κάποιους άλλους που έχουν στο μυαλό τους επιδιώξεις και πέρα από το πολιτικό φάσμα, ποινικούς δηλαδή".

Οι μπαχαλάκηδες του κράτους, λοιπόν ποιον εξυπηρετούσαν;

Και σε κάθε περίπτωση, αν οι “μπαχαλάκηδες” της αστυνομίας, δεν είχαν κυρώσεις τότε, για ποιον ακριβώς λόγο, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να επιβάλλει κυρώσεις τώρα;

Προφανώς η διάλυση της ομάδας Δ δεν έγινε επειδή ήταν “μπαχαλάκηδες”.

Αλλά η επι των ημερών του κ.Τόσκα διαχείριση των “μπαχαλάκηδων” ήταν τέτοια που ότι κι αν πει θα κάνει πιο δύσκολη τη θέση του.

Ας σιωπά καλύτερα, την ώρα που τα τοτέμ της ΣΥΡΙΖΑϊκής περιόδου, οι καταλήψεις, ποιυ μέσα εκεί ήταν και οι μπαχαλάκηδες, εκκενώνονται μία -μία.

Διοτι ενδεχόμενο να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τη ζημιά που του εχει κάνει αυτό το θέμα, δεν είναι πιθανό