Με εξασφαλισμενη τη λεκτική κάλυψη από τους ισχυρούς - Free Sunday
Με εξασφαλισμενη τη λεκτική κάλυψη από τους ισχυρούς

Με εξασφαλισμενη τη λεκτική κάλυψη από τους ισχυρούς

«Η Γαλλία, όσο και η Ε.Ε. στο σύνολό υης έχουν σθεναρά υποστηρίξει την Αθήνα και τη Λευκωσία έναντι αυτών των απειλών», είπε χθες στην Καθημερινή, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λε
Μερ.
«Η συμφωνία μεταξύ της Λιβύης και της Τουρκίανς παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών, δεν συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και δεν μπορεί να προκαλεί νομικές συνέπειες για τρίτες χώρες», είχε πει την Πεμπτη η εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ.
«Όσοι έχουν συμφέροντα στην Ανατολικη Μεσογειο πρέπει να αναζητούν λύσεις με ειρηνικά μέσα σύμφωνα με το άρθρο 33 της χάρτας των Ηνωμένων Εθνών και να  αφίστανται από οποιαδήποτε πράξη θα μπορούσε να είναι προκλητική», είχε γράψει στην επιστολή του, ο Υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.
Είναι τρεις δηλώσεις σε πεντε ημέρες, καμία από τις οποίες δεν κατονομάζει την Τουρκια. Όμως και οι τρεις αφορούν την Τουρκία.
Είναι ασαφές το τι θέλει να κάνει ο κ.Ερντογαν, είναι όμως σαφές τι οι άλλοι δεν θέλουν να κάνει.
Από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι η ελληνική κοινή γνώμη είναι καχύποπτη απέναντι στις θέσεις ΗΠΑ, ΕΕ και Γερμανίας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Όμως τι πρέπει να πει η τουρκική κοινή γνώμη μπρος σε αυτόν τον καταιγισμό των απορριψεων;
Η Αθήνα εξασφάλισε το περισσότερο που μπορούσε. Μια σαφή υπόδειξη στον κ.Ερντογαν ότι έχει περάσει τα όρια.
Για λόγους που σήμερα δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμη, απέναντι στις τουρκικές απειλές, η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τη στήριξη των πιο ισχυρών παραγόντων της διεθνούς πολιτικής σκηνής.
Όποιος δεν αξιοποιεί τέτοιες δηλώσεις είναι ή ανικανος ή ανόητος.
Όποιος εφησυχάζει  απλώς με τέτοιες  δηλώσει εϊναι απλώς αφελής..