Πόσα γκολ έβαλε εφέτος ο Μουλέν Τιμπό; - Free Sunday
Πόσα γκολ έβαλε εφέτος ο Μουλέν Τιμπό;

Πόσα γκολ έβαλε εφέτος ο Μουλέν Τιμπό;

Χθες ήταν μία πολύ σημαντική ημέρα για την ελληνική πολιτική διότι στις δύσκολες ημέρες που περνά η χώρα με τους γείτονες της στην Ανατολική Μεσόγειο επιβεβαίωσε μία εξαιρετικά σημαντική σχέση. Τη σχέση με τη Γαλλία σε όλες τις διαστάσεις, πολιτική, οικονομική αλλά και στρατιωτική.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση και την χώρα, η πολύ σημαντική αυτή εξέλιξη πέρασε σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας της αναταραχής που προκάλεσε η υπόθεση με την απόφαση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.

Είναι προφανές ότι αν δεν γινόταν η παρέμβαση το βράδυ της Τρίτης, η επίσκεψη Μητσοτάκη στ Παρίσι, δεν θα περνούσε ούτε στα μονόστηλα των εφημερίδων. Και αυτό ίσως ώθησε την κυβέρνηση να σπεύσει να εισαγάγει στη βουλή την περίφημη τροπολογία, σε συνθήκες που έδειχναν πανικό.

Όμως η βιωσιμότητα της είναι αμφίβολη διότι δεν κλείνει το ζήτημα της ποινής, αλλά δεν θεραπεύει το ζήτημα για το οποίο ετέθη η ποινή. Και αυτό η κυβέρνηση θα το βρει μπροστά της.

Η καθολική σχεδόν υπερψήφιση της τροπολογίας από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, είναι λιγότερο αποτέλεσμα και περισσότερο μήνυμα στα διάφορα εξωθεσμικά κέντρα που επιδιώκουν να επηρεάσουν την πολιτική εξουσία.

Αυτή η σύγκρουση όμως δεν θα τελειώσει ποτέ. Ας πάρει μία ανάσα η κυβέρνηση και ας κοιτάξει πως θα βγει το κοινή συναινέσει διαζύγιο ανάμεσα στους αθλητικούς επιχειρηματίες και το κράτος.

Αλλιώς στην επόμενη συνάντηση με τον Μακρόν, ο Γάλλος πρόεδρος δεν θα συζητήσει για την TOTAL, τις γεωτρήσεις και τον Ερντογάν αλλά θα αδράξει την ευκαιρία να ρωτήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό τις επιδόσεις των Γάλλων ποδοσφαιριστών που παίζουν σε ελληνικές ομάδες στείλει χαιρετίσματα στον Μουλέν Τιμπό, τον γάλλο σέντερ φορ της Ξάνθης, που παλιότερα είχε παίξει και στον ΠΑΟΚ...