Γιατί οι ιδιοκτήτες των άλλων ΠΑΕ σιωπούν; - Free Sunday
Γιατί οι ιδιοκτήτες των άλλων ΠΑΕ σιωπούν;

Γιατί οι ιδιοκτήτες των άλλων ΠΑΕ σιωπούν;

Η νομική άποψη του κ.Γεραπετρίτη είναι απολύτως σεβαστή. Όμως η ιδιοκτησία δύο ή περισσοτέρων ομάδων στο ίδιο πρωτάθλημα είναι χειραγώγηση του πρωταθλήματος.

Και αυτήν δεν την ανέχεται το ευρωπαϊκό αθλητικό οικοδόμημα, διότι αποτελεί ευθεία απειλή για το προϊόν το οποίο το οικοδόμημα αυτό θέλει να πουλήσει.

Όποια άποψη μπορεί να έχει ο κ.Γεραπετρίτης ή οποιοσδήποτε άλλος. Προφανώς οι ευρωπϊοι συνομιλητές του κ.Γεραπετρίτη γέλασαν με την ποινή της αφαίρεσης έξι βαθμών με το πρωτάθλημα να εξακολουθεί να παίζεται ενώ δύο ομάδες θα έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη κι ο κ.Γεραπετρίτης ερμήνευσε αλλιώς την τροπολογία. 

Η τροπολογία της κυβέρνησηςδεν έλυσε το μείζον ζήτημα το οποίοπ είναι η αναίρεση της πολυϊδιοκτησίας, την διαδικασία την οποία δεν προέβλεπε αλλά ούτε και γίνεται σε μία βδομάδα, για να μην αφαιρεθούν άλλοι έξι βαθμοί..

Όσο όμως οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, δεν σχολιάζουν όχι το συγκεκριμένο ενδεχόμενο πολυιδιοκτησίας, το οποίο ερευνά η δικαιοσύνη, αλλά το κατά πόσο πρέπει να προβλέπονται ποινές για την πολυιδιοκτησία, το πρόβλημα γίνεται εκρηκτικό. Διότι όχι μόνο δεν πήραν θεση στο συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο θα μπορούσε εύλογα να ερμηνευθεί, αλλά ούτε καν καταδίκασαν την πολυιδοκτησία, έστω σε επίπεδο γενικάών και αόριστων διακηρύξεων.

Διότι εύκολα θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος οτι τόσο χαμηλό που είναι το επίπεδο του ελληνικού αθλητικού επιχειρείν, κάποιοι από αυτούς που αναλαμβάνουν ΠΑΕ, το έχουν ως στόχο να τους αγοράσουν άλλοι ισχυρότεροι οικονομικά ομόλογοι τους.

Έστω άτυπα, όπως συνηθιζόταν τόσα χρόνια.

Η κυβέρνηση πρέπει να ερμηνεύσει τη σιωπή και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα. Κι επιτέλους ας στείλει κι έναν οικονομικό ελεγκτή να γίνει κοινό κτήμα όλων των Ελλήνων πως μπορούν να ζουν ανώνυμες εταιρίες σχεδόν χωρίς πελάτες...