Ο Μητσοτάκης κέρδισε τη μάχη της μείωσης των πλεονασμάτων - Free Sunday
Ο Μητσοτάκης κέρδισε τη μάχη της μείωσης των πλεονασμάτων

Ο Μητσοτάκης κέρδισε τη μάχη της μείωσης των πλεονασμάτων

Δικαιωμένη δείχνει να είναι η στρατηγική του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης σε ότι αφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από όσα είπε χθες στην Αθήνα, ο επίτροπος οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι ενώ η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι τα ελληνικά ομόλογα θα είναι επιλέξιμα, αν η κατάσταση συνεχίσει να βελτιώνεται.

Η διαφορά αναμεσα στον κ.Μητσοτάκη και στον προκάτοχο του είναι ότι πριν ζητήσει ο ίδιος τη μείωση των πλεονασμάτων, έδωσε στους συνομιλητές επιχειρήματα να συναινέσουν σε αυτήν, ενώ ο κ.Τσίπρας πρώτα ζητούσε τη μείωση για να μπορέσει να δώσει μετά τα επιχειρήματα.

Η στρατηγική Τσίπρα δεν απέδωσε γιατί η των πλεονασμάτων θα ήταν απλώς ένα πολιτικό επιχείρημα με αμφίβολο αντίκρυσμα σε μία οικονομία χωρίς μεταρρυθμίσεις αλλά με διαρκη και ανούσια επίκληση του δικαίου του αιτήματος,

Η στρατηγική Μητσοτάκη, στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταλογίσει ότι δεν ανοίγει θέμα πλεονασμάτων, αποδίδει επειδή μιλάει τη γλώσσα που οι συνομιλητές του καταλαβαίνουν.

"Είμαστε μια κυβέρνηση, η οποία είναι απόλυτα αφοσιωμένη σε μια φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων και έχουμε υπάρξει απόλυτα αξιόπιστοι όσον αφορά την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων, ενημερώνοντας τους συνομιλητές μας ότι θα τηρήσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2019 και το 2020", είπε ο πρωθυπουργός.

Κι έτσι κέρδισε, απ΄ότι φαίνεται δύο χρόνια μειωμένων πλεονασμάτων.