Να μην έχει ξανά την ευκαιρία να προσπαθήσει να ελέγξει τους "κρίσιμους αρμούς της εξουσίας" - Free Sunday
Να μην έχει ξανά την ευκαιρία να προσπαθήσει να ελέγξει τους "κρίσιμους αρμούς της εξουσίας"

Να μην έχει ξανά την ευκαιρία να προσπαθήσει να ελέγξει τους "κρίσιμους αρμούς της εξουσίας"

Η διαβεβαίωση του κ.Τσίπρα χθες κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ότι την επόμενη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ θα ελέγξει τους “κρίσιμους αρμούς της εξουσίας”, είναι η θεωρητικοποίηση της ερμηνείας του κ.Πολάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπρεπε να περιοριστεί από τις συνταγματικές προβλέψεις στον διορισμό των ανεξάρτητων αρχών.

Είναι η ερμηνεία που ο ίδιος και οι “συν αυτώ” δίνουν στην εκλογική ήττα αποδοκιμάζοντας τον απολογισμό που δημοσίως επαινούν ότι γίνεται.

Όμως η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στον διορισμό του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι η απόδειξη ότι αυτό που ο κ.Τσίπρας επαγγέλλεται για την επόμενη φορά είναι αυτό που προσπάθησε να κάνει την προηγούμενη.

Ήταν η δεύτερη φορά που ο κ.Πολάκης προαναγγέλλει γλαφυρά τις σκέψεις του κ.Τσίπρα μετά την προαναγγελία ότι αν θέλει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, “κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή”.

Αν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θέλει τον απολογισμό των προηγούμενων προσπαθειών του, συνεδριάζει ξανά αυτη την εβδομάδα, η προκαταρκτική επιτροπή της βουλής που ερευνά τις δραστηριότητες του κ.Παπαγγελόπουλου, ως αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης των κυβερνήσεων του.

Όμως σε κάθε περίπτωση, αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να αποτύχει να ελέγξει τους “κρίσιμους αρμούς της εξουσίας”. Δεν πρέπει να έχει την ευκαιρία να το κάνει.