Η κυρία Τουλουπάκη ανάμεσα στη θεσμική αυταξία και στη θεσμική αταξία - Free Sunday
Η κυρία Τουλουπάκη ανάμεσα στη θεσμική αυταξία και στη θεσμική αταξία
Από την χορευτική τριλογία «Δήμητρα, Άρτεμη, Αριάδνη»

Η κυρία Τουλουπάκη ανάμεσα στη θεσμική αυταξία και στη θεσμική αταξία

Με ένα έγγραφο που έστειλε χθες στην προκαταρκτική επιτροπή της βουλής που εξετάζει τυχόν αδικήματα που διέπραξε κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η εισαγγελέας γα την καταπολέμηση της διαφθοράς, κατέστησε σαφές ότι για να αποκτήσει ένα θεσμικά προβλεπόμενο όργανο της ελληνικής πολιτείας, πρόσβαση σε έγγραφα που έχει η ίδια, θα πρέπει να πάρει άδεια από το FBI.

Αν αυτό που λέει η κυρία Ελένη Τουλουπάκη είναι νομικά σωστό, βιώνουμε τον τεράστιο παραλογισμό της θεσμικής αυταξίας της κυρίας Τουλουπάκη, η οποία είναι ένα μοναδικό μονοπρόσωπο όργανο του ελληνικού κράτους, το οποίο έχει πληροφόρηση από μία ξένη υπηρεσία για ένα μείζον για την χώρα ζήτημα, στο οποίο ενεπλάκησαν δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ υπουργοί, αλλά είναι για δική της χρήση μόνο. Κατά τη δήλωση της για λόγους εθνικού συμφέροντος τους οποίους κρίνει η ίδια.

Αν αυτό που λέει η κυρία Ελένη Τουλουπάκη, είναι νομικά εσφαλμένο βιώνουμε τον τεράστιο παραλογισμό της θεσμικής αταξίας της κυρίας Τουλουπάκη η οποία είναι είναι ένα μοναδικό μονοπρόσωπο όργανο του ελληνικού κράτους, το οποίο αρνείται να ενημερώσει άλλα θεσμικά προβλεπόμενα όργανα της χώρας για θέματα που αφορούν όλη την χώρα, διότι έτσι θέλει. Κατά τη δήλωση της για λόγους εθνικού συμφέροντος τους οποίους κρίνει η ίδια

Αλλά και στις δύο περιπτώσεις το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα:

Ποιος ελέγχει αυτόν τον προφανώς αυτονομημένο θύλακο της ελληνικής δικαιοσύνης;

Πόθεν έλκει αυτη τη θεσμική αλαζονεία η εισαγγελέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς;